0 comments

Polonia, natiune demna – NU suntem sclavii NIMANUI!

by on 11 noiembrie 2018
 

polonia, ungaria, protest, cotele migrantilor

Recenta decizie a Comisiei Europene de a schimba sistemul de relocare a refugiatilor se pare ca duce la o criza In interiorul Uniunii Europene.

Conform mai multor surse, statele car·e vor refuza sa primeasca refugiati, conform cotelor stabilite, vor fi sanctionate financiar, amenda ajungand la 250.000 de euro pentru fiecare refugiat refuzat, informeaza activenews.ro.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban, a reafirmat sambata, intr-un interviu pentru Expresso, ca UE nu poate forta Ungaria sa accepte refugiati si nici nu are autoritatea de a amenda tari. „UE nu este Uniunea Sovietica. Nimeni nu ne poate forta sa facem ceva ce poporul ungar nu doreste”, a spus premierul Orban, care sustine ca sistemul cotelor obligatorii impus de Bruxelees nu a fost bine primit inca de la inceput.

Astazi, Polonia a sustinut ca distribuirea sistematica a solicitantilor de azil pe teritoriul blocului comunitar este o solutie aberanta si nu are niciun sens. Mariusz Blaszczak, ministrul de lnterne, a spus ca CE incalca drepturile tarilor membre prin impunerea cotelor de migranti. „Acesta este un sistem gresit. Nu are niciun sens. Violeaza statutul nostru de stat membru al Uniunii Europene”, a spus Blaszczak.

Polonia ar urma sa plateasca in jur de 1,5 miliarde de euro, daca refuza sa adopte cota de 6.200 de refugiati relocati din Grecia si Italia.
Conform cifrelor propuse de Comisia Europeana, Romania urma sa primeasca in total 6.351 de refugiati, scrie Financial Times. Romania a votat lmpotriva cotelor obligatorii de refugiati, fiind de acord sa preia doar un total de 1.785 de persoane. Pana acum, In Romania au sosit 15 refugiati care au fost cazati la Galati.