0 comments

‘Populismul paranoic al Jupânului din Teleorman nu ajută. Ați văzut ce a a ieșit din șoselele făcute de TELDRUM’

by on 15 martie 2019
 

Victor Ponta a salutat protestul “15 minute” #șîeu vreau autostradă. Fostul premier i-a transmis un mesaj “jupânului de Teleorman”, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că prin propunerea ca CNAIR să facă în regim autonom autostrăzi vrea să ducă la scară națională practicile Tel Drum.

Ponta sare și la gâtul ministrului ‘Discotecă’ Teodorovici, amintind că el este responsabilul de tărierea fondului d la autostrăzi, în bugetul din 2018.

„Initiativa lui Stefan Mandachi a devenit un adevarat fenomen cu potential pozitiv urias – felicitari lui si celor care i se alatura in mod onest !

Am insa convingerea ca oamenii politici ( si aici ma includ in aceasta categorie ) trebuie sa faca mult mai mult decat sa se alature ( din interes sau din comoditate) – oamenii politici trebuie SA FACA! Trebuie sa inteleaga de ce nu am reusit mai mult pana acum – trebuie sa spuna in mod concret CUM FAC de acum incolo !

Exista solutii rationale si realizabile – ( sigur nu cred in populismul paranoic al Jupanului din Teleorman care a facut toate soselele din tara cu TELDRUM si ati vazut ce a iesit)

O sa incep cu autoanaliza activitatii mele , lectiile invatate – si dupa o sa va spun ce cred despre cei care sunt acum la “butoane” :

Am realizat in 2012 – 2015 mult prea putin / 345 km inaugurati si mai putin de 500 demarati sunt dezamgitori in primul rand pt mine / am invatat insa enorm din propria neputinta si am SOLUTII :

1. Nu putem sa facem autostrazi dupa interesul de moment al unui partid sau lider politic / avem aprobat de Comisia Europeana , inca din 2014 , MASTER PLANUL de Transport- cu harti, calendar, costuri si finantare ( europeana si nationala) / faptul ca acest Master Plan a fost ignorat dupa 2016 este o greseala fundamentala

2. Eu am finalizat autostrazi incepute de Tariceanu si Boc / dupa mine se finalizeaza si inaugureaza autostrazile incepute de mine / vom avea insa 3-4 ani, in 2021 – 2024, in care nu vom avea NICIUN km de finalizat – pentru ca nu s-a mai inceput nimic nou dupa 2016 / atunci sa vedeti tragedie

3. Degeaba dai legi in Parlament votate in unanimitate / sunt doar actiuni de imagine / singura lege necesara este Bugetul de Stat care sa asigure finantarea ( sau cofinantarea) autostrazilor – restul este poveste

4. Autostrada Moldovei si Autostrada Pitesti – Sibiu NU se pot face in PPP ( nu este rentabila si nu se poate finanta asa ) – pentru acestea avem bani europeni nerambursabili si contributia de la Buget / insa deja au trecut 5 ani de la Master Plan si avem doar vorbe / Comarnic – Brasov se poate realiza la acelasi pret din 2014 ( cand Basescu, Coldea, Kovesi si PNL au blocat proiectul)

5. Actiunea pur politica si de imagine nu ajuta in acest caz – incurca ! Autostrada de la Sibiu la Deva a inceput in 2011 si s-a realizat cu probleme de proiectare si constructie ( am inaugurat prima parte in 2013 impreuna cu Primarul Sibiului Klaus Iohannis, pe urma am ajuns in 2014 sa fiu injurat ca “a prabusit Ponta autostrada” – nu mai conteaza , a fost o manipulare inteligenta ) / problema este ca oamenii politici sa asigure cadrul legal prin care firmele contractoare sa raspunda pentru orice intarziere sau defectiune /

6. In 2020-2024 banii de la Buget vor fi cheltuiti in proportie de 95% pe salarii, pensii, cheltuieli de functionare a administratiei si plata datoriilor facute in 2018-2020 / bani de autostrazi NU sunt in actuala gandire bugetara / ori reducem cheltuielile ori marim veniturile – ideea unei accize pe carburant care sa fie folosita doar pentru Infrastructura rutiera ( idee care mi-a fost data chiar de un ministru liberal foarte destept) nu a fost gresita dar nu am avut capacitatea si intelepciunea sa o aplicam bine

7. marile proiecte de Infrastructura pot fi realizate cu oameni politici patrioti , profesionisti si experimentati / azi vad fie hoti, fie demagogi, care se ocupa – deci sperante zero !

Romania vrea si are nevoie de autostrazi / romanii au dreptate sa protesteze / intrebarea este insa pentru oamenii politici : le facem sau doar ii pacalim pe oameni ?”, scrie Victor Ponta pe Facebook.