0 comments

Precizări BOR: Parlamentari creștini de la mai multe partide au propus ca preotul Ionuț Mavrichi să candideze pentru un post în CNCD / Propunerea a fost asumată oficial de PMP

by on 5 iunie 2020
 

​Biserica Ortodoxă Română nu a făcut şi nu face propuneri de candidaţi pentru nicio funcţie într-o instituţie publică, preotul Ionuţ Mavrichi fiind exclusiv propunerea PMP pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a precizat, vineri, Patriarhia Română.Poziţia Patriarhiei survine nominalizării din partea PMP pentru poziţia de membru în CNCD a preotului Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal, despre care HotNews.ro a scris joi.

“Propunerea de a deveni membru al CNCD a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creştini aparţinând mai multor partide. Ionuţ Mavrichi este, aşadar, un candidat propus de mai mulţi parlamentari creştin-democraţi şi asumat oficial de PMP”, se arată în comunicatul, citat de Agerpres.

Potrivit comunicatului, Ionuţ Mavrichi este un cunoscut teolog ortodox cu doctorat în sociologie, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, intens preocupat de tema drepturilor omului. A fost reprezentantul Patriarhiei Române în cadrul Grupului de Rugăciune din Parlament timp de doi ani (2018/2019). Nu este membru în niciun partid politic.