0 comments

Premierul Florin Cîțu și ministrul Economiei, Claudiu Năsui – criticați în ședința PNL / Ce spune Ludovic Orban despre nemulțumirea colegilor

by on 15 martie 2021
 

Liberalii sunt nemulțumiți de prestația premierului Florin Cîțu și a miniștrilor USR. În ședința Biroului Executiv al PNL, mai mulți liberali s-au plâns de activitatea premierului și de faptul că acesta împiedică numirea pe funcții a unor secretari de stat, susțin surse liberale pentru HotNews.ro.

Potrivit surselor citate, liderul senatorilor PNL, Virgil Guran ar fi fost cel mai vocal. Acesta s-ar fi plâns de faptul că premierul ignoră problemele partidului și împiedică numirea pe funcții a unor secretari de stat li șefi de agenții, nominalizați de partid.

De precizat este că premierul Florin Cîțu nu a participat la ședinta BEX.

O altă nemulțumire exprimată de către Guran a fost legată activitatea ministrului Econmiei, Claudiu Năsui căruia i se reproșează întârzierea unor măsuri care țintește mediul de afaceri. Guran ar fi informat conducerea partidului că există riscul ca moțiunea simplă împotriva lui Năsui să fie adoptată și cu votul unor senatori PNL.

Fost consilier în Guvernul Orban și în prezent vicelider al senatorilor PNL, Virgil Guran este un apropiat al președintelui PNL.

„În interiorul partidului sunt foarte multe puncte de vedere exprimate. Eu am convingerea că toți reprezentanții PNL vor fi desemnați în funcțiile de demnitate publică. Premierul face numiri în fiecare zi. Probabil face și evaluări personale. Am încredere că premierul va finaliza procedura de numire”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței.

Conducerea PNL a cerut un vot în BEX pentru respingerea moțiunii simple de la Senat.

“Am mandatat senatorii să voteze împotriva moțiunii inițiate de PSD. A fost un vot împotriva acestei decizii. E democrație în partid. Am stabilit clar poziția politică, pe de altă parte noi susținem implementarea eficentă și rapidă a tuturor programelor pentru mediul de afaceri. Trebuie crescută viteza de evaluare și aprobare”, a anunțat la finalul ședinței BEX, Ludovic Orban.