0 comments

Primarul PSD din Vama Veche îi “recomandă” lui Florin Câțu “să abandoneze ideea” de a petrece o noapte în Vamă și “să se reorienteze”

by on 27 mai 2021
 

Daniel Gheorghe Georgescu, primarul PSD al comunei Limanu, care include și satul Vama Veche, îi recomandă premierului Florin Cîțu să abandoneze ideea de a petrece o noapte în vamă și să se reorienteze spre Ciocarlia sau Aliman, “localități care își permit pâine și sare din banii publici”. Edilul PSD acuză o “răzbunare politică”, susținând că pentru localitățile Limanu, 2 Mai, Vama Veche și Hagieni au fost alocați 25.000 de lei, adică “două salarii de președinte de consiliu județean”.

  • “25.000 lei! Este suma derizorie alocata comunei Limanu de catre Consiliul Judetean Constanta!
  • Practic, pentru dezvoltarea unei comunități cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), peste 7.000 de locuitori si implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui județ a considerat că două salarii de președinte de Consiliu Județean sunt arhisuficiente!
  • Este aceasta o Românie normală? Este asta o dovadă de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum!”, susține primarul PSD, într-un comunicat de presă transmis joi.

El spune că “este doar o răfuială politică, o metodă din vremuri de tristă amintire, folosită doar de oameni cu caractere îndoielnice atunci cand vor sa demonstreze o poziție de forță”.

Daniel Gheorghe Georgescu mai susține că “alocarea bugetară demonstrează clar că toate primăriile PNL au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localităților sau programele aflate în derulare”, în timp ce “administrațiile PSD au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii”.

Din aceste motive, primarul PSD îi transmite lui Cîțu să renunțe la ideea de a merge pentru o noapte în Vama Veche: “Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier Florin Câțu să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze în această vară spre Ciocarlia sau Aliman. Sunt localități care își permit pâine și sare din banii publici! În plus, domnul premier va avea astfel și ocazia să cerceteze, în amănunt, programele ambitioase de dezvoltare ale acestor localități, premiate de managerii PNL Constanta cu alocări financiare record!”.

Premierul Florin Cîţu le-a răspuns, în 1 mai, într-o postare pe Facebook, unor tineri aflaţi la Vama Veche care au cerut ca restricţiile de circulaţie să fie instituite mai târziu de 10 seara şi l-au invitat să li se alăture. Prim-ministrul le-a promis atunci că se vor vedea vara aceasta şi în Vamă.

În 13 mai, Cîţu spunea că va merge o noapte în Vama Veche. “Am promis că merg în Vamă și acum, că am ridicat restricțiile de noapte, vă spun că este și un motiv egoist. Pentru că am ridicat restricțiile de noapte, am promis că merg, deci acum trebuie să mă duc neaparat în Vamă să stau toată noaptea”, a spus Cîțu, la Digi24.