0 comments

Primul pas pentru demiterea șefilor TVR și SRR: Comisiile de cultură dezbat joi rapoartele de activitate pe 2017, 2018 și 2019

by on 8 aprilie 2021
 

Comisiile pentru cultură ale Camerei Deputaților și Senatului urmează să dezbată, joi, rapoartele de activitate ale Societății Române de Televiziune și ale Societății Române de Radiodifuziune, dezbaterea venind pe fondul dorinței coaliției de guvernare de a schimba conducerile acestor instituții.Potrivit ordinii de zi, vor fi discutate rapoartele SRTv și SRR pe 2017, 2018 și 2019.

Mai exact, potrivit înțelegerii PNL, USR-PLUS și UDMR, în această săptămână comisiile de cultură vor da un raport de respingere la rapoartele de activitate ale TVR și SRR, votul în plen urmând a avea loc săptămâna viitoare.

De asemenea, planul presupune instalarea pentru 60 de zile a unor conduceri interimare, răstimp în care să fie adoptată noua lege care prevede ca funcția de președinte-director general să fie spartă în două, rezultând în final câte două funcții de conducere la nivelul fiecărei instituții media publice.

În Coalitie s-a decis ca directorul general să revină PNL, iar UDMR să ia funcția de președinte al Consiliului de Administrație. USR-PLUS i-ar reveni funcția de director general la Radioul Public, iar PNL își va adjudeca pe cea de președinte al Consiliului de Administrație.