0 comments

Primul procesor pe arhitectură de 5 nm cu modem 5G integrat ar putea fi Kirin 9000 de pe Mate 40 Pro – Mobilissimo.ro

by on 17 septembrie 2020
 

Deși încă nu avem o dată clară asociată lansării lui Huawei Mate 40 Pro iată că astăzi dăm peste un teaser oficial postat de companie pe Twitter, video care ne spune că lansarea se debutul se apropie cu pași repezi. Unii zvonaci sugrează că telefoanele din acest lineup vor fi anunțate în cadrul unui eveniment difuzat online la mijloc de lună octombrie, asta în China.

Situația lansării globale/europene este încă incertă și este pusă pe seama stocului redus de procesoare flagship pe care Huawei le are în momentul de față. Legat de procesorul cu pricina numit Kirin 9000, surse din industrie vorbesc despre posibilitatea ca acesta să fie primul procesor pe arhitectură de 5 nm care integrează și modemul 5G.

Apple a prezentat deja cipset-ul propriu A14 Bionic de 5nm, dar acesta se bazează pe un modem extern, iar rivalul Snapdragon 875 ar urma să fie dezvăluit abia în luna decembrie când Qualcomm are un eveniment special în Hawaii. Revenind la Huawei, descoperim că în timp ce modelul Mate 40 Pro va avea cipset Kirin 9000, varianta vanila a opta pentru un procesor Kirin 9000E cu performanțe reduse.

Telefoanele vor merge în continuare pe ideea unui setup foto circular în spate, iar recent am aflat că pe varianta Pro se va oferi o cameră selfie duală pilulă ceva mai mică în comparație cu ce avem pe P40 Pro. 

Citeste stirea completa