0 comments

Procesorul Snapdragon 875 se va produce exclusiv în fabricile Samsung; Iată ce înseamnă asta – Mobilissimo.ro

by on 14 septembrie 2020
 

Qualcomm se pregăteşte să lanseze următorul mare CPU pentru telefoanele flagship în decembrie, ca de obicei. E vorba despre Snapdragon 875 de această dată, care va marca trecerea la tehnologia de 5 nm. Se pare că Samsung ar fi primit toate comenzile pentru acest CPU şi a început deja să îşi pregătească liniile de producţie.

Surse din Coreea de Sud confirmă acest parteneriat dintre Qualcomm şi Samsung Semiconductor Company. Se pare că Samsung a oferit termeni mai atractivi decât TSMC, care a ratat un contract uriaş. Samsung Semiconductor Company este o ramură a celor de la Samsung şi poate cel mai profitabil segment al său. Este şi cel mai mare producător din zona Semiconductor în ultimii 20 ani, depăşind Intel şi AMD. Se zvoneşte că înţelegerea ar costa Qualcomm între 850 de milioane de dolari şi 1 miliard.

Qualcomm a avut un eveniment la IFA 2020 la începutul acestei luni, unde au urcat pe scenă reprezentanţi ai unor companii mari pentru a confirma colaborarea cu gigantul american. Printre ei se numărau oficiali Oppo şi Xiaomi, deci au flagshipuri cu Snapdragon 875 bătute în cuie pentru 2021. Vom vedea telefoane ca Oppo Find X3 Pro, Xiaomi Mi 11 Pro şi probabil şi OnePlus 9 cu acest CPU la bord, în vreme ce variantele americane de Galaxy S21/S30 vor veni cu acest cip, lăsând din nou europenii doar cu un Exynos. Vestea bună ar fi ca de această dată Samsung a colaborat cu AMD pentru noul Exynos, deci gamerii vor primi un boost la GPU.

Revenind la înţelegerea de mai sus, e prima oară când Samsung primeşte tot contractul pentru o generaţie Snapdragon. În general împărţea proiectele de gen cu TSMC, dar nici aceştia nu stau rău, pentru că ei prind toate comenzile de procesoare Apple pentru iPhone 12. Snapdragon 875 se anunţă un procesor şi mai scump decât deja prohibitivul Snapdragon 865, care a împins multe preţuri de flagshipuri în sus în 2020.

Citeste stirea completa