0 comments

Producătorul de cipuri ARM opreşte afacerile cu Huawei – Ziarul BURSA

by on 23 mai 2019
 

Producătorul britanic de cipuri ARM a oprit relaţiile de afaceri cu Huawei, pentru a respecta decizia Statelor Unite de a interzice companiilor americane să vândă produse grupului chinez, afectând capacitatea acesteia de a produce cipuri noi pentru smartphone-urile viitoare, transmite Reuters.

Huawei, alături de Apple şi producători de cipuri precum Qualcomm utilizează modele ARM pentru a proiecta procesoane destinate smartphone-urilor. De asemenea, Huawei licenţiază tehnologie grafică de la compania cu sediul la Cambridge.

„ARM respectă cele mai recente reglementări stabilite de guvernul SUA”, a declarat un purtător de cuvânt al ARM.

Huawei a anunţat că apreciază relaţiile apropiate cu partenerii săi, dar a recunoscut presiunile din partea unor dintre aceştia „ca rezultat al deciziilor motivate politic”.

„Avem încredere că această situaţie regretabilă poate fi rezolvată, iar prioritatea noastră este să oferim în continuare tehnologie de clasă mondială şi produse clienţilor noţtri din întreaga lume”, a spus un purtător de cuvânt.

Statele Unite au interzis Huawei să cumpere bunuri americane, punând în pericol relaţiile acesteia cu Google, care oferă sistemul de operare Android şi servicii precum Gmail şi Google Maps, precum şi parteneri hardware cum este ARM.

Citeste stirea completa