0 comments

PSD amenință Guvernul / Marcel Ciolacu: Dacă mâine în Parlament, prezentarea PNRR nu este pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară

by on 25 mai 2021
 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, pe pagina sa de socializare, că senatorii și deputații partidului vor intra în grevă parlamentară, dacă prezentarea PNRR nu va intra pe pe ordinea de zi la ședința comună a Parlamentului.

“Cîţu şi Orban vor să blocheze toată Europa. Nu vor să vină în Parlament să prezinte PNRR, aşa cum este normal. Polonia, Spania, Italia şi Franţa au prezentat PNRR-ul în Parlament. Dacă mâine, în Parlament, prezentarea PNRR nu este punct separat pe ordinea de zi, PSD va intra în grevă parlamentară”, a scris Ciolacu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că “românii trebuie să afle adevărul” cu privire la subiecte precum “îngheţarea” pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor.

“De ce vor Cîţu şi Orban să ascundă PNRR? Cum vor explica la Bruxelles blocarea întregii Europe doar pentru că nu sunt în stare să aibă o prezentare publică a unui plan care va afecta România pentru următorii 5 ani? Românii trebuie să afle adevărul legat de îngheţarea pensiilor, salariilor şi a alocaţiilor, de creşterea taxelor şi impozitelor pentru firme, precum şi faptul că agricultura românească va primi… zero lei pentru irigaţii!”, mai scrie liderul PSD.