0 comments

PSD îl susține pe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului / Tăriceanu: Am vorbit aseară, nu mi-a zis nimic despre o astfel de intenție

by on 2 septembrie 2019
 

​Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu este susținut de grupul parlamentar al PSD pentru funcția de președinte al Senatului. Anunțul a fost făcut atât de premierul Viorica Dăncilă, la finalul întrunirii senatorilor social-democrați, cât și de Meleșcanu, care a precizat că nu a avut o discuție în acest sens cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată dacă Teodor Meleșcanu a fost consultat, Viorica Dăncilă a răspuns: “Vă dați seama că ne-am consultat și cu dânsul”.

Ulterior, Teodor Meleșcanu – schimbat de Dăncilă din funcția de ministru, în luna iulie – a anunțat și el că are sprijinul grupului parlamentar al PSD pentru a ocupa postul lăsat liber de șeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă va discuta cu colegii ALDE din Senat despre susținerea sa, Meleșcanu a răspuns: “O să vedem când se va întâmpla votul”.

De asemenea, întrebat pe cine se bazează pentru susținerea la șefia Senatului, Meleșcanu a răspuns: “Pe cei care cred că e nevoie la conducerea senatului de un om cu experiență, echilibrat”.

El a mai spus că nu a avut nicio discuție cu Tăriceanu în acest sens.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a avut aseară o discuție cu Teodor Meleșcanu, însă acesta nu i-a spus nimic despre intenția de a candida la șefia senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat luni în Biroul Permanent al Senatului că va demisiona de la șefia Senatului, decizie luată săptămâna trecută, odată cu ieșirea ALDE de la guvernare. Tăriceanu ar urma să își anunțe decizie în ședința de plen, programată să înceapă la ora 16.00.

PNL a decis să o susțină pe Alina Gorghiu pentru șefia Senatului.