0 comments

PSD își menține poziția de forță înaintea întâlnirii cu PNL / Ciolacu: Mergem cu propunerea de premier la Cotroceni / Preşedintele este obligat să respecte Constituţia

by on 4 noiembrie 2021
 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, joi, că PSD își menține poziția și că va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier. Liderii PSD urmează să se întâlnească în cursul după-amiezii, cu liderii PNL, în prima rundă de negocieri oficială. Înainte de discuțiile oficiale, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu s-au întâlnit, cu o zi în urmă, departe de ochii presei, la vila Lac cu Florin Cîțu și Dan Vilceanu, susțin surse politice pentru HotNews.ro.

„O să mergem cu programul de guvernare, o să mergem cu măsurile pe care considerăm noi că trebuiesc luate urgent şi chiar suntem optimişti că trebuie să venim cu o soluţie şi românii, noi considerăm că s-au săturat de clasa politică fără să aibă nicio soluţie în acest moment. Noi vom merge cu propunere de premier la Cotroceni. Aşa este constituţional. Cu funcţia de premier mergi la Cotroceni, la consultări. Nu am avut nicio discuţie despre nicio funcţie. Toate discuţii au fost pe măsurile care trebuie luate”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, înaintea întâlnirii oficiale cu PNL.

Liderul social-democraţilor a adăugat că atât PSD, cât şi şeful statului au obligaţia să respecte Constituţia. „Vom merge cu o propunere de prim-ministru. Consider că şi noi şi domnul preşedinte Klaus Iohannis suntem obligaţi să respectăm Constituţia”, a explicat Ciolacu.

PSD și PNL se întâlnesc cu liberalii la ora 16.00, la Parlament. Din delegația PSD fac parte Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Vasile Dîncu și Mihai Tudose.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că în cursul zile de miercuri președintele PSD, Marce Ciolacu și prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu s-ar fi întâlnit cu Florin Cîțu și secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu la vila Lac. Cei doi lideri ar fi discutat despre condițiile intrării la guvernare ale PSD și și-au menținut poziția ca sociali-democrații să numească premierul.