0 comments

PSD pierde 4 parlamentari chiar înaintea ieșirii ALDE de la guvernare

by on 26 august 2019
 

Senatorul Nicolae Marin, care a demisionat recent din PSD, a anunţat luni că se alătură partidului condus de Victor Ponta, Pro România, scrie Agerpres. Alți trei deputați PSD și-au anunțat demisiile din PSD și trecerea la partidul lui Victor Ponta. Astfel, social-democrații au pierdut majoritatea și în Senat unde au rămas cu 68 de parlamentari, față de 69 cât ar avea nevoie.

„Am luat decizia să-mi dau demisia din calitatea de membru PSD şi de chestor al Senatului. Voi intra în rândurile colegilor Pro România, într-un nou proiect social-democrat, care fac o politică altfel”, a declarat Marin, la Palatul Parlamentului.

Tot luni, trei deputaţi PSD – Liviu-Ioan Balint, Alexandru Bălănescu şi Florinel Stancu – şi-au depus demisiile din partid la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, precizând că vor activa în cadrul grupului parlamentar Pro Europa, înfiinţat în sesiunea anterioară ca urmare a demersurilor făcute de Partidul Pro România.

La Camera Deputaților, PSD a rămas cu 136 de parlamentari din 329. Astfel, în total, PSD deține 204 de deputați și senatori, iar majoritatea parlamentară este de 233.