0 comments

PSD se dezice de proiectul de lege care limitează accesul la informațiile publice: Nu e o prioritate

by on 16 octombrie 2020
 

PSD a anunțat că parlamentarii care au semnat proiectul de lege care modifică Legea 544/2001 privind accesul la informațiile publice, își vor retrage semnăturile. Social-democrații spun că inițiativa legislativă nu este o prioritate în acest moment. Și deputatul PNL Florin Roman a anunțat că își retrage susținerea pentru proiectul de lege.

“PSD nu susține această inițiativă. Semnatarii din partea PSD își vor retrage semnătura. Nu e o prioritate pentru PSD aceasta lege”, a anunțat conducerea PSD.

Liderul deputaților liberali, Florin Roman, a anunțat vineri dimineață că își retrage semnătura de pe proiectul inițiat de un parlamentar PSD care limitează accesul la informațiile publice și dă posibilitatea autorităților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu “rea-credință”. Florin Roman susține că a luat această decizie după ce a “primit semnale de la oameni de bună-credință că în forma propusă de inițiator poate naște interpretări abuzive”.

Proiectul de lege limitează accesul la informațiile publice și dă posibilitatea autorităților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”. De asemenea, proiectul de lege prevede că informațiile care fac trimitere la contracte publice nu pot fi oferite pentru a nu pune „în pericol activitatea unor firme”. Inițiatorii invocă faptul că “reglementările absurde ale legii dau prilejul diverșilor ONG-iști să solicite arhive de milioane de pagini de documente pe mai mulți ani”.