0 comments

PSD vrea să facă o demonstrație de forță la Iași aducând zeci de mii de oameni la mitingul ce are loc în aceeași zi cu summitul UE de la Sibiu

by on 9 mai 2019
 

Partidul Social Democrat organizează joi, în aceeași zi în care Klaus Iohannis discută cu liderii UE la summitul de la Sibiu, un miting electoral în Piața Unirii din Iași, la care sunt așteptați zeci de mii de oameni. La manifestare va participa Liviu Dragnea, nu și premierul Viorica Dăncilă, care nu a fost chemată nici la Sibiu.Mitingul este programat să înceapă la ora 14.00, iar pesediștii vor să aducă cu autocarele 40.000 de oameni. Preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa a declarat că Ziua Europei va fi marcată de filiala locală a partidului cu un spectacol folcloric în aer liber, la eveniment fiind invitaţi să participe şi membrii conducerii centrale a partidului.

În oraș, însă, a fost anunțat și un protest, lucru care l-a iritat pe Dragnea, care a amenințat cu o contramanifestație cu pesediști ”foarte nervoși” la mitingul PNL care va avea loc sâmbătă tot la Iași.

„Foarte bine, înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestații și sâmbătă (când e mitingul PNL-n.r.). Să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au dreptul să urle și să țipe. Putem să lăsăm și noi oamenii noștri care sunt foarte nervoși să facă o contramanifestație”, a declarat marți Dragnea.

Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei și Asociația Împreună pentru A8 i-au cerut lui Dragnea anularea mitingului de partid organizat pe 9 mai la Iași, argumentând că acesta se suprapune cu ziua Europei și a Independenței României, iar un asemenea eveniment politic ”aduce prejudicii imaginii Iașului și Moldovei”.

Primarul Iașiului, MIhai Chirica, a acuzat miercuri că mitingul PSD este „o formă aproape vulgară de a rupe țară în două”.

Mitingul organizat de PSD, la Iași, în 9 mai, în aceeași zi cu Summit-ul de la Sibiu, este „o formă aproape vulgară de a rupe țară în două” într-o zi în care România ar fi trebuit să-și arate viziunea privind dezvoltarea într-o Europă unită. De asemenea, Chirica a criticat declarațiile lui Dragnea legate de eventualele contramanifestații: „Să spui că avem și noi activiștii noștri nervoși care vor veni și vor face o contramanifestație la Iași, după modelul mineriadelor din 1991 – 1992, mi se pare mai mult decât o provocare. Este chiar un atac frontal împotriva legii și încercarea de a stârni. Nu cred că asta îi trebuie României de astăzi”, a subliniat primarul Iașului.

Primarul Iașiului a precizat că nu vor fi primiți la miting cei care vor veni in stare de ebrietate sau care consumă substanțe interzise. Primarul a spus că a cerut forțelor de ordine să supravegheze cu atenție desfășurarea mitingului, care va fi filmat cu mai multe camere video.