0 comments

Qnap TS-453B TEST- Un NAS cu toate conexiunile posibile!

by on 18 ianuarie 2018
 

NAS-urile sunt in plina evolutie iar producatorii cauta noi metode pentru a usura utilizarea lor si a atrage clienti noi. Qnap TS-453B este un NAS foarte versatil care combina stocarea frontala clasica pe HDD sau SSD, cu un port de expansiune PCI Express in care putem adauga diverse module.

Ca module putem instala o placa pentru expansiunea stocarii cu SSDuri pe M.2, sau putem adauga o placa de retea cu doua porturi LAN pe 10GB de tip SFP+. Pe partea din spate se regasesc deja doua poturi LAN pe 10Gb, despre care zicem noi ca sunt suficiente. In partea frontala avem parte de un USB 3.1, un USB Type C si un cititor de carduri SD. Pe spate lui Qnap TS-453B regasim doua mufe HDMI cu suport pentru ecrane 4K. Pentru acces rapid avem la dispozitie un ecran mic OLED cu butoane capacitive, care ne ofera informatii despre starea stocarii, a firmware-ului, a adreselor IP si a temperaturiilor. Pentru partea de procesare avem un Intel Celeron J3455 Quad Core la 1.5GHz cu boost pana la 2.3GHz. Pe partea de memorie RAM sunt disponibili 8GB DDR3L in Dual Channel, asadar un adevarat PC.

Este interesant faptul ca regasim doua mufe pentru microfon pe langa o singura iesire audio. Pe partea frontala a lui Qnap TS-453B mai putem observa LED-urile indicatoare pentru power,  LAN, USB, stocare, cardul SD si USB QuickAccess. Designul este simplu si modern, astfel incat poate fi integrat usor intre restul elementelor din camera unde va fi amplasat. Pentru o functionalitate optima acesta beneficieaza de un ventilator mare, care ajuta la racirea componentelor.

Accesul se realizeaza extrem de simplu cu ajutorul unui browser. Inainte de a incepe procesul de instalare, este necesar sa aveti in Qnap TS-453B cel putin un HDD. Functia de QuickAccess este foarte practica, aceasta oferind acces rapid la date doar prin conectarea unui cablu USB Type C in mod direct, astfel veti putea accesa NAS-ul rapid si fara interferente.

Qnap TS-453B poate transcoda fisiere la rezolutie Full HD si 4K in timp real prin retea direct pe PC, smartphone, Smart TV sau mediaplayere. Transcodarea se realizeaza offline, asadar nu este nevoie de acces la internet rapid. Pentru ca experienta multimedia sa fie completa avem la pachet si o telecomanda cu care putem controla tot continutul multimedia.