0 comments

Qualcomm anunță lansarea lui Snapdragon 865, procesorul ce va “ticăi” la interiorul flagship-urilor din 2020 – Mobilissimo.ro

by on 4 decembrie 2019
 

În cadrul summit-ului desfășurat în aceste zile în Maui, cei de la Qualcomm au anunțat printre altele și lansarea noului procesor flagship Snapdragon 865 – soluția pe care o vom regăsi integrată la bordul a numeroase flagship-uri anul viitor. Vorbim despre terminale precum Galaxy S11, OnePlus 8, LG G9, dar și Xiaomi Mi 10 și multe altele ce vor urma. Ce ne rezervă acest cipset aflăm din rândurile de mai jos! 

Snapdragon 865

Ei bine, primul detaliu pe care îl descoperim este acela că procesorul de față va fi cuplat cu modemul Snapdragon X55 5G – soluție din urmă ce dispune de o eficiență energetică mai bună decât predecesorul X50. Modemul de față are și viteze teoretice de upload și download mai mari, oferă suport SA/NSA și suport pentru rețele 5G mmWave, respectiv Sub-6 GHz.

Snapdragon 865

Ce mai aflăm este că Snapdragon 865 obține un record în materie de performanță AI (scor – 15 TOPS), această tehnologie urmând a fi pusă la treabă pentru taskuri precum recunoaștere vocală, traducere, optimizări foto. Alături de o putere de procesare mai mare vine și abilitatea de a realiza acțiuni mai avansate, asta fără a epuiza bateria telefonului prea rapid.

Snapdragon 865

Sunt și îmbunătățiri la nivel de AR (realitate augumentată), dar și pentru detecția facială. Avem și un procesor ISP integrat aici, capabil de procesarea a 2 gigapixeli pe secundă și care oferă suport pentru filmarea 8K la 30 fps. Detaliile complete despre Snapdragon 865 sunt așteptate în săptămânile următoare și deja avem confirmarea că Xiaomi Mi 10 va folosi acest nou cipset. 

Citeste stirea completa