0 comments

Ramona Săseanu – propunerea PNL pentru șefia interimară la TVR

by on 10 mai 2021
 

Biroul executiv al PNL a decis, luni, să o nominalizeze pe Ramona Săseanu pentru a prelua interimatul la şefia TVR, susțin surse liberale pentru HotNews.ro. Reamintim că Parlamentul urmează să voteze în cursul acestei săptămâni respingerea rapoartelor de activitate ale TVR și SRTV ceea ce echivalează cu demiterea conducerii celor două instituții.

Ramona Săseanu este prezentatoare la TVR Craiova și potrivit site-ului TVR Craiova, este licenţiată a Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică şi a Facultăţii de Stiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova. Ea este masterand al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării de la Universitatea Bucureşti şi lucrează în presă din 1995, conform sursei citate.

Săseanu a debutat în presă în 1995 la un post de radio din Craiova, potrivit prezentării oficiale. În 1998 s-a mutat în Bucureşti unde a lucrat pentru Pro TV ca reporter, şi ulterior, corespondent de ştiri pentru zona Olteniei. La TVR Craiova lucrează din 2001, este redactor și realizatoare a unei emisiuni de sănătate.

De asemenea, Ramona Săseanu, potrivit presei locale, a intrat în conflict direct cu liderii PSD din județ.

În cursul săptămânii, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să voteze respingerea rapoartelor de activitate ale TVR și SRTV ceea ce echivalează cu demiterea conducerii celor două instituții. Astfel PNL, USR-PLUS și UDMR vor face propuneri pentru a se asigura interimatul la TVR și SRTV.

Comisiile pentru cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune şi ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2017, 2018 şi 2019, condusă în prezent de Doina Gradea.

USR-PLUS a anunțat înainte de sărbătoarea Paștelui că va sprijini candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).