0 comments

Rareș Bogdan despre criza din Coaliție: Sunt convins că președintele Iohannis este de-a dreptul mâhnit și trist

by on 19 aprilie 2021
 

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a declarat că liderii PNL nu s-au întâlnit cu președintele Klaus Iohannis de la declanșarea crizei din coaliție, însă liderul USR Dan Barna ar fi avut o discuție cu acesta joi. El a mai susținut că, așa cum îl știe pe Iohannis, șeful statului este ”de-a dreptul mâhnit și trist” pentru că vrea reforme și un guvern stabil.”Klaus Iohannis este un președinte care stă în haina constituțională, care știe că România are nevoie de un guvern credibil. (…) Sunt convins că este de-a dreptul mâhnit și trist pentru că vrea reforme. (…) Noi, PNL, nu ne-am întâlnit cu președintele”, a declarat europarlamentarul.

El a insistat că PNL nu va ceda nimic în fața USR-PLUS, dar are convingerea că actuala criză se va încheia și coaliția va merge mai departe.

“Nu-l schimbăm pe Florin Cîţu, nu dăm niciun alt minister decât cele negociate în decembrie, nu dăm nicio agenţie guvernamentală în plus faţă de ce am negociat. Nu avem niciun motiv, nu am greşit cu absolut nimic, suntem responsabili, vrem să guvernăm, vrem să guvernăm pentru români. Nu cred că ceea ce se întâmplă acum în spaţiul public ne ajută deloc nici ca ţară, nici ca partide politice. (…) Vom găsi o formulă în care să discutăm pe politici, sunt total de acord că putem veni cu politic şi eu îi aştept pe cei de la USR-PLUS să nu vină cu poziţii guvernamentale în plus sau cu aberaţia de cerere de a schimba premierul, ci să vină spre exemplu, şi i-aş susţine, dacă mi-ar spune că vor să introducem obligatoriu două tururi de scrutin sau să venim cu profesionalizarea în spaţiul public sau cu transparentizarea”, a mai declarat Florin Cîţu.