0 comments

Reclame apar în interfaţa Samsung One UI, în câteva aplicaţii native de pe telefoane – Mobilissimo.ro

by on 12 iunie 2020
 

În ultima săptămână se viralizase o ştire care spunea că Samsung ar putea începe să integreze reclame în aplicaţiile stock de pe One UI 2.5. Ulterior Samsung a clarificat şi dezminţit tot şi se pare că era vorba despre o glumă a unui membru al unui forum Samsung. Azi lucrurile redevin serioase, atunci când aflăm că au început să apară reclame în One UI deja.

Reclame Samsung One UI

Câţiva utilizatori Reddit şi Twitter au postat capturi de ecran cu reclame care le-au apărut în Samsung Music, Samsung Daily, Samsung Pay, Weather, ba chiar şi S Health şi Game Launcher. Şi nu e vorba de un mic text, ci de bannere mari, care poate deranja utilizatorul. În general această practică o vedeam la Amazon, care punea reclame pe lockscreen-ul tabletelor sau e-readerelor şi la producători chinezi ca Xiaomi, dar pentru Samsung aşa ceva nu ar trebui să se întâmple, mai ales când dai 6000 de lei pe un telefon.

Reclame Samsung One UI

E greșit să mai storci bani în plus de la utilizatorul care a cheltuit deja mult pe un telefon. Reclamele respective apar doar dacă ai bifat “receive marketing information” când ai setat telefonul sau ulterior în setări. Există totuşi şi câţiva utilizatori care se plâng că şi fără acea funcţie activată tot au primit reclamele.

Reclame Samsung One UI

Se pare şi că reclamele vor apărea diferit în funcţie de regiune, iar în unele ţări nu apar, în vreme ce în altele apar din plin. Ce e sigur e că situaţia e inacceptabilă, iar Samsung nu a răspuns încă acestor plângeri. Până atunci e util să debifaţi acea opţiune de mai sus, dacă puteţi. Iată şi sursele cu cei care se plâng de reclame:

  • Reddit (1), Reddit (2), Reddit (3)
  • Twitter (1), Twitter (2)

Citeste stirea completa