0 comments

Redmi Note 8: avantaje și dezavantaje (P) – Monitorul de Cluj

by on 17 iunie 2020
 

Pro:

* Design uimitor, sticlă dublă Gorilla 5


* Ecran de calitate mare, luminos și cu contrast excelent


* Durată de viață impresionantă a bateriei


* Cameră foto bună


* Dual SIM


* MicroSD autonom, mufă de 3,5 mm, radio FM, blaster IR


Contra:

* Asistența Shady HDR10 pare inexistentă


* Performanța este de fapt o scădere


* Era de așteptat o calitate mai bună a videoclipurilor

Xiaomi Redmi Note 8 este unul dintre cele mai echilibrate telefoane mid-range, care au un preț scăzut asemănător cu cel al unui smartphone entry-level și oferă totuși o calitate remarcabilă pe toate planurile.

Redmi Note 8 este un smartphone care oferă multă putere pentru cei care au totuși puțini bani de cheltuit. Hardware-ul pe care Xiaomi l-a inclus pentru aproximativ 500-600 de lei este remarcabil.

Același lucru este valabil și pentru manopera sa de înaltă calitate și pentru o calitate ridicată, deși și panoul IPS este de invidiat.

Redmi Note 8 vine cu un ecran de 6,3 inci, un ecran impresionant de luminos și mare, cu afișaj IPS (1080 x 2340 px). Ecranul IPS oferă funcții îmbunătățite, cum ar fi unghiurile optime de vizualizare, precizia culorii, reproducerea invariabilă a culorilor și un consum mai bun de energie. Afișajul este ascuns sub Gorilla Glass 5 și este flancat de niște margini nu prea mari pe trei părți.

Xiaomi Mi 8 este echipat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 845 puternic, iar performanța este foarte lină, fără întârzieri. Înglobează procesorul Octa-core și GPU Adreno 630. Deci performanța jocurilor este uimitoare. Telefonul vine cu o memorie internă de 64/128/256 GB și memoria extensibilă nu este acceptată. Totuși, spațiul de stocare intern (64 GB) poate fi extins cu un card microSD compatibil.

În ceea ce privește performanțele generale, telefonul este de obicei capabil să țină pasul cu orice. Saltul între aplicații va provoca un mic blocaj de cadru și un pic de bruiaj.

Experiența de joc nu este uimitoare, cu un decalaj vizibil și cadre înghețate, iar telefonul se încălzește puțin în câteva minute de joc, însă își face treaba, per total.

Sistemul de camere al Redmi Note 8 este format din camera selfie de 13 MP și camera principală 48 + 8 + 2 + 2 MP, 8000 x 6000 px, cu focalizare automată. Camera este echipată cu autofocus. Un sistem optic autofocus (sau AF) folosește un senzor, un sistem de control și un motor pentru a se concentra pe un punct sau zonă selectată automat sau manual.

Bateria Li-Po 4000 mAh, care nu poate fi detașată, oferă smartphone-ului o rezervă bună de energie. Telefonul durează cu ușurință cel puțin o zi întreagă, ceea ce este foarte acceptabil.

Xiaomi Redmi Note 8 acceptă rețele 2G, 3G și 4G / LTE. Acest telefon are un GPS încorporat.

Ca dezavantaje, Xiaomi Redmi Note 8 vine cu o greutate puțin mare, de 190 de grame, nu are caracteristică NFC, prezintă o baterie care nu poate fi detașată, nu are o rezistență la apă și la praf, nu are încărcare wireless a bateriei, nu are senzor de temperatură sau barometru.

Până acum ceva vreme, Redmi Note 8 a fost un concurent necontestat pe segmentul smartphone-urilor mid-range. Între timp, însă, branduri precum Samsung și Motorola au adus o competiție puternică.

Acum chiar și Redmi Note 9 Pro concurează direct cu Redmi Note 8. Note 9 Pro are un design mai bun, un chipset Snapdragon 720G mai nou, ceea ce îl face o alternativă fantastică de luat în considerare.

Astfel, Redmi Note 8 este un smartphone foarte bun care livrează excelență. Însă în acest moment consumatorii dispun de opțiuni peste opțiuni, care oferă funcții, hardware și design cel puțin comparabile. Așadar, Redmi Note 8 nu este chiar telefonul de viitor.

Citeste stirea completa