0 comments

Review Acer Nitro 7 (AN715-51 – i7 8750H si GTX 1650) – Laptop de gaming la pret corect

by on 18 august 2019
 

In trecutul nu foarte indepartat lumea asocia laptopurile de gaming, cu „masinarii” portabile grele, imense si zgomotoase, insa producatorii de astfel de laptpouri au reusit sa aduca un echilibru intre un desktop replacement si ultra portabile. In aceasta categorie regasim si Acer Nitro 7. Un laptop nu foarte gros, elegant si nu in ultimul rand performant care are un pret accesibil pentru gama in care se regaseste acesta.

Acer au reusit sa livreze un laptop care integreaza tot ceea ce are nevoie un gemere, dar si un profestionist care creeaza grafica 3D sau care lucreaza in domeniu editarii foto sau video, fara sa fie nevoit sa care in spate multe KG, Acer Nitro 7 cantarind doar 2.2 kilograme. Un laptop usor care integreaza un procesor performant de generatie noua, adica Intel Coffee Lake Core i7-8750H alaturi de care avem o placa video dedicata  nVidia GTX 1650 cu 4 GB RAM GDDR5 si nVidia Optimus, care optimizeaza consumul de curent.

Acer au ales metalul pentru pentru a proteja partea din spate a ecranului, ridicand putin greutatea greutatea dar asigurand faptul ca o eventuale cadere sau accident nu iti vor impacta atat de mult laptopul. De la prima atingerea Nitro 7 ofera senzatia de laptop bine inchegat, deoarece si partea de jos a laptopului este realizata tot din metal, doar marginea din interiorul ecranului fiind de plastic.

Tastatura are un layout traditional, cu o spatiere suficienta intre taste, astfel fiind foarte usor de tastat. Tastele au un feedback bun si in plus avem si un num pad full. Aceasta vine cu lumina de fundal ce duloare rosie, desi personal prefer ca iluminare tastelor sa fie albastra, mi se pare mai putin deranjant la ochi, insa sunt persoane care prefera rosu sau verde, totul depunde de gust. Lumonozitatea tastelor se poate controla foarte usor cin tastat FN + F9 si FN + F10.

Pe partea conectivitatii trebuie sa ii aplaudam pe cei de la Acer pentru alegerile inspirate. Prezenta porturilor USB C si HDMI in partea stanga a laptopului alaturi de o mufa LAN prezina tot ceea ce ne trebuie pe un laptop, iar in partea dreapa mai avem o mufa USB si o mufa Jack combo de 3.5mm pentru casti si microfon.

Pe partea de ecran acesta sta bine, laptopul fiind disponibil in varianta cu 144Hz sau 60Hz, pentru test am avut varianta pe 60Hz, care se desurca foarte bine. Diagonala este de 15.6 inch cu un panou IPS mat cu rezolutie de 1920×1080 pixeli. Spuneam ca laptopul este suficient de performant si pentru productivitate, iar ecranul este si el la fel de bun pentru productivitate. Panoul este un Chi Mei CMN15E8 care recunoaste pana la 98% din spectrul sRGB, 71 % NTSC si 74% AdobeRGB.

Pe partea de stocare acesta are doua SSD-uri m.2 Intel in RAID0 cu o capciatate de 476GB utilizabili si un HDD Western Digital de 1TB. Raid-ul se descurca foarte bine, avand videze de aproape 3GB/s pentru sitire si pana la 1.5GB/s pentru scriere.

Acum sa discutam despre perfoamanta in jocuri si in productivitate. Pentru testare am folosit Cinebench R15 si R20, Specviewperf 13, Shadow of the Tomb Raider, Far Cry New Dawn, Metro Exodus si 3DMark Time Spy.

In Cinebench R15 procesorul a obtinut un scor de 948 de puncte pentru multicore.

In Cinebench R20 procesorul a obtinut un scor de 1949 punch pentru multicore.

Si un scor de 391 de puncte pentru single core.

In Specviewperf 13, care este un benchmark pentru productivitate unde este testata performanta in aplicatiile de tip CAD cele mai utilizate precum, 3dsmax, catia, maya si altele, vom aduna scorurile, care sunt declarate in FPS, pentru a putea compara mai usor pe viitor cu alte rezolutate, astfel Nitro 7 a obtinut un scor de 509.

In Shadow Of the Tomb Raider a avut o medie de 52FPS cu preset pe High.

In Far Cry New Dawn media obtinuta este de 60FPS cu setari pe High.

In Metro Exodus media a fost de 43 FPS cu preset pe Medium.

Si in testul final, care este 3DMark Time Spy, Nitro 7 a obtinut un scor de 3712 puncte.

Inainte sa inchei acest review, as vrea sa discutam putin despre racire, care este unul dintre factorii care determina cat de bine se vor comporta procesorul si placa video. Pentru ca dupa cum bine stiti, o componenta incinsa nu va functiona foarte bine. Pe parcursul testelor am selectat modul Max din Nitro Sense, adica ventilatoarele au fucntionat la turatie maxima, pentru a scoate si ultimul strop de perfomanta din procesor si placa video, pentru a nu intrat in throttle si pentru a sta la boost-ul maxim o perioada cat mai lunga de timp. In interior avem doua ventilatoare, unu care finctioneaza la 6122RPM si altu care functioneaza la 6000RPM, sau cateodata la 5800RPM, in functie de load. In timpul testelor procesor a atins temperatura maxima de 86 de grade celsius, insa si frecventa acestuia a fost de peste 4GHz, boost-ul functionand foarte bine. Placa video in schimb stat ceva mai rece, temperatura maxima fiind de 59 de grade celsius. Aici isi spune cuvantul si procesorul de fabricate, care la Intel Coffee Lake Core i7-8750H este pe 14nm, in comparatie cu cel de la nVidia de pe pe seria noua si respectiv de pe GTX 1650, care este pe 12nm FFN, avand un TGP (Total Graphics Power) de 50 Wati.

Per total avem de fata un laptop excelent, echilibrat pentru munca dar si pentru jocuri.