0 comments

Asus Zenfone 5, un „Fruit Phone” cu Android?

by on 10 mai 2018
 

Asus Zenfone 5 a fost prezentat pentru prima dată în cadrul evenimentului MWC 2018 de la Barcelona. Lansarea acestui telefon a venit la puțin peste un an de la lansarea lui Zenfone 4 și, ca de obicei, Asus ne surprinde cu un nou design.

Asus Zenfone 5 este asemănător cu iPhone X, dar evident la jumătate de preț. Oricum, acel notch nu a fost inventat nici de Apple, ci de Essential phone.

Zenfone 5 nu este vârful de gamă, el fiind varianta de mijloc. Sub acesta avem Zenfone 5 Lite, iar cel de vârf este Zenfone 5z.

Asus Zenfone 5

Ecranul are o diagonală de 6.2 inch, iar panoul este de tip IPS cu rezoluție Full HD. Rata de aspect este de 19:9, iar acesta atrage toate privirile. Panoul este unul de calitate, imaginea fiind foarte clară, iar luminozitatea suficient de mare.

Putem spune că Asus Zenfone 5 este un mid range high end, care are un preț bombă de lansare în România, de 1999.99 LEI. În acești bani, primim un set-up de două camere pe spate, un procesor Snapdragon 636 și 4GB sau 6GB RAM, ambele variante având 64GB stocare. În partea inferioară regăsim un port USB Type C și o mufă jack de 3.5mm.

Asus Zenfone 5

Spatele telefonului este din sticlă și, prin urmare, un adevărat magnet de amprente, dar asta depinde foarte mult de culoarea pe care o alegeți. Tot pe spate regăsim și cititorul de amprente, care este așezat foarte bine, pentru un acces rapid.

Asus Zenfone 5 este un telefon care se simte bine în mână și, cu siguranță, este unul foarte atractiv ca design. Setup-ul de camere de pe spate este compus din senzori Sony. Senzorul principal este un  IMX363 cu f/1.8, rezoluția sa fiind de 12MP cu o lentilă standard de 24mm, în timp ce camera secundară are o rezoluție de 8MP cu f/2.0 și o deschidere de 120 de grade; așadar, un ultra-wide pentru a captura peisajele cât mai bine. Camera frontală are 8MP și în software răgăsim opțiunea de Portrait care blurează fundalul. Aplicația camerei este destul de complexă, cu o mulțime de moduri la dispoziție. Avem posibilitatea de a realiza imagini GIF, slow motion și, evident, este disponibil și modul Pro, pentru cei mai experimentați în ale fotografiei.

Asus Zenfone 5Bateria are o capacitate de 3300mAh, care poate face față unei zile de lucru. Ne place și sunetul redat de telefon, acesta fiind stereo, utilizând difuzorul din partea de sus, precum și cel inferior. Sistemul de operare este Android 8, cu interfața Zen UI, care a fost și ea îmbunătățită.