0 comments

Review atomizor Eleaf Melo 300 XL – 300 watt la purtator

by on 12 februarie 2019
 

Eleaf Melo 300 XL este un atomizor tank Sub Ohm dedicat in special persoanelor care prefera vaparea la putere mare. De mult timp cautam un astfel de atomizor de putere, el fiind o alternativa foarte buna la un RTA.

RTA-ul are avantajele lui, precum costul mai redus in ceea ce priveste rezistentele, insa nu toata lumea doreste sa isi bata capul cu schimbare bumbacului si a rezistentei, chiar daca exista rezistente prebuild. Personal vapez Sub Ohm de mai bine de trei ani, insa nu am depasit puteri de peste 80 watt, in general vapand la 55-60 watt, insa am decis sa incerc ceva mai extrem, astfel am descoperit acest tank accesibil ca bani si simplu de utilizat. Modelul pe care il am este cel XL, care stocheaza pana la 6.5ml de lichid. Desi pare o cantitate mare, lichidul se consuma vizibil, mai ales daca vapati ca mine la 220 watt. O putere mare inseamna si o caldura degajata la fel de mare. Insa poate Melo 300 sa faca fata la temperaturi inalte mult timp?

Acest aspect conteaza, mai ales ca in pachet, din pacate nu avem o sticla pentru rezervor de rezerva. Pachetu lui Melo 300 XL contine atomizorul, o sticla pentru rezervor cu capacitate de 6.5ml, doua rezistente ES Sextuple de 0.17 ohm si oring-uri de rezerva. Ca dimensiuni acesta are o inaltime de 55mm, cu un diametru de 26mm si o greutate de 66 de grame. Melo 300 este realizat din otel inoxidabil si sticla Pyrex, iar in partea superioara avem un drip tip non standard cu diametru de 11.4mm, asadar putin mai mic decat cel 810 care are 12.5mm. Din pacate daca aveti drip tip-uri 810 prin casa, nu le ve-ti putea folosi.

Calitatea constuctiei este foarte buna, Melo 300 fiind bine realizat si rezistent la cazaturi. Pana in acest moment a cazut de cateva ori de pe birou de la o inaltime de 70cm, direct pe parchet, acesta neavand nici o zgarietura. Odata scos din pachet, nu am gasit pe el urme de ulei rezidual sau alte resturi care sa rezulte in urma procesului de fabricatie. Trebuie sa precizez ca Melo 300 XL este atomizorul cu cea mai mare capacitate pe care l-am utilizat pana acum, cel anterior, un Aspire Cleito avand doar 3.5ml. Evident, ca la orice prima utilizarea a unei sigurante, inainte de a fi montata este recomandat sa o imbibati bine cu lichid, apoi sa montati atomizorul.

Melo 300 este compus din cinci parti, baza si controlul pentru airflow, o siguranta preinstalata de 0.17 ohm, sticla Pyrex pentru rezervor, semineul si capacul superior si mustiucul.Bza de 26mm se potriveste la fix pe un mod Joyetech eVic Primo 2. Da, acesta suporta maxim 228w, insa este suficint pentru a vapa si a obtine o anumita aromoasi o productie de abur crescuta. Controlul pentru airflow este ajustabil foarte usor, acesta avand doua gauri largi pe ambele parti, astfel puteti vapa in mod liber sau restrictiv. Baza are un pin 510 din otel inoxidabil placat cu aur. La prima utilizare desfacerea sticlei a fost putin greoaie, deoarece aceasta se lipise de oringuri, insa am reusit sa il desurubez dupa mai multe incercari. Semoneul si capacul superior sunt dintr-o bucata, iar umplerea rezervorului se realizeaza printr-un port ascuns sub capac. Capacul se desface prin slide si nu am avut pana acum probleme ca lichidul sa dea pe langa. Am testat atomizorul timp de doua saptamani, fara sa schimb siguranta, aceasta avand si acum o aroma decenta, iar ca lichide am folosit unu facut de mine cu 100% VG si aroma Strawberry Milkshake de la Global Hub, fara nicotina, aroma fiind in proportie de 40%.

Dar am exagerat putin cu aroma, ea find foarte dulce. Pe langa aceasta am folosit si o aroma Dinner Lady Berry Tart care are o concentratie de 30% PG si 70% VG, desigur si acesta fara nicotina. Pornind de la puterea de baza minim recomandata de 100 watt, atomizorul s-a comportat foarte bine, desi se incinge mai greu, acesta ofera o aroma decenta cu o cantitate de abur mare. Treptat am crescut puterea oprindu-ma in jurul valorilor de 165 – 200 watt, in functie de aroma folosit.

La aceasta putere atomizorul se incinge destul de tare si repede, de asmenea si aburul este mai greu de inhalat direct in plamani, acum depinde si de modul in care vapati, mouth to lung sau direct to lung. In concluzie Melo 300 este un atomizor perfect pentru cloud chasing care rezista la puteri mari. Ce mi-a mai placut la el este calitatea constructiei, faptul ca se schimba sigurantele foarte usor, aroma este buna la putere mare, cantitatea de vapori produsa este mare la fel si rezervorul care tine 6.5ml de lichid si nu trebuie incarcat asa de des. De asmenea pretul unei rezistente este in jur de 25 lei, asadar nu este foarte mult pentru ceea ce ofera.

Pana acum nu am avut probleme ca acesta sa curga, iar umplerea este foarte simpla. Ca parti negative as putea spune ca este un atomizor masiv si destul de greu de trensportat in buzunar iar daca faceti un chain vaping, trebuie sa aveti grija ca se incinge extrem de tare si va puteti arde. Mi-ar mai fi placut sa fie disponibile rezistente de tip mesh sau sa fie disponibil un deck RDTA. Daca doriti sa cumparati acest atomizor trebuie sa fiti atenti pe ce mod il montati, eu am echipat modul eVic Primo 2 cu doua baterii Samsung de 3000mAh, desigur daca vapati la putere mare, bateria va tine mai putin de o zi. Per total pana in acest moment sunt foarte multumit de Melo 300, iar la aproximativ 130 LEI, este un atomizor excelent pentru cei care vor sa treaca la urmatorul nivel.