0 comments

Review Lenovo Legion Y25f-10: un monitor de gaming cu stil

by on 10 mai 2018
 

Monitoarele de gaming au evoluat extrem de mult în ultimii ani, iar pe acest segment și-au făcut apariția tot mai mulți producători, Lenovo fiind unul dintre ei. Pe lângă gama de PC-uri, laptopuri și periferice, aceștia au și monitoare de gaming. Lenovo Legion Y25f-10 este un monitor de gaming lansat la sfârșitul lui 2017 și care integrează tehnologii precum HDR sau AMD Free Sync.

La prima vedere, ne-a atras designul monitorului, care are marginile foarte subțiri, acesta fiind excelent dacă doriți să faceți o configurație multi-monitor. Legion Y25f are o diagonală de 24.5 inch, o mărime decentă pentru un monitor de gaming și preferată de majoritatea gamerilor profesioniști. Panoul este  de tip TN, dar acesta are culori bune și, în plus, are suport pentru HDR.

Deși acesta decodează HDR, el nu este pe 10 bit sau cu luminozitate de 1000 niți, așa cum prevede acest standard; panoul are în realitate 6+2 bit. Pe de altă parte, monitorul este pentru gaming nu pentru editări video sau foto. Rata de refresh este de 144hz, iar timpul de răspus este de 1ms. Suprafața panoului este acoperită cu un strat anti-glare care elimină o parte din reflexiile provenite de la lumina din cameră. Luminozitatea are o putere de 400 cd/mp, suficient de mare încât să lumineze și cele mai întunecate loguri din joc. Rata de contrast este de 1000:1 în mod nativ, iar culorile arată bine.

Ne place faptul că monitorul se poate ajusta pe înălțime, se poate înclina și se poate roti, exact ca la monitoarele din zona profesională. Funcția AMD Free Sync este prezentă pe acest model și aceasta este de foarte mare ajutor pentru cei care au o placă video mai slabă și nu pot atinge 144FPS-uri în jocuri. Astfel, imaginea va fi mai fluidă, fără să avem acele rupturi de cadre, când acestea nu sunt sincronizate cu rata de refresh a monitorului. Conectivitatea ese compusă dintr-un port HDMI, un Displayport, tei mufe USB 3.0 și o mufă jack.

Monitorul are un preț în jurul sumei de 1200 LEI și îl recomandăm celor care vor un monitor bun pentru gaming.