0 comments

Review LG 34WK650: monitor ultrawide pentru toate buzunarele

by on 16 iulie 2018
 

Ești în căutarea unui monitor ultrawide cu diagonală mare și suport pentru HDR care să coste sub 2000LEI?  LG 34WK650 este un model care te-ar putea interesa.

Acest monitor are o diagonală de 34 inch în format 21:9 și suport software pentru HDR10 și AMD FreeSync. Da, este și un monitor pe care vă puteți juca, iar rezoluția de 2560×1080 putem spune că este una echilibrată și numai bună pentru cineva care nu deține o placă video prea puternică. Calitatea imaginii este oferită de un ecran AH-IPS, calibrat din fabrică, ce recunoaște 99% din spectrul sRGB. Panoul este pe 6 bit, dar utilizează funcția FRC pentru a emula 8 bit. Luminozitatea este de 300 nits, iar unghiul de vizualizare este de 178 de grade. Ca sa încheiem cu specificațiile, mai trebuie spus că acest ecran are un timp de răspuns de 5ms.

Monitorul este marketat ca fiind HDR și compatibil cu standardul HDR10, dar asta se întâmplă doar la nivel software, capabilitățile hardware împiedicându-l să fie un HDR nativ. Dar chiar și așa, el își face treaba și afișează o imagine cu un contrast mai ridicat. În gaming, monitorul se descurcă decent, panoul fiind pe 75HZ și având suport pentru AMD FreeSync. Așadar, puteți conecta un PC cu o placă grafică AMD sau un Xbox One, pentru a beneficia de o imagine mai fluidă în jocuri, fără tearing sau stuttering. Funcția FreeSync este activă pe ambele porturi HDMI și poate varia rata de refresh de la minim 40Hz până la 75Hz.

Tot pentru gaming, monitorul beneficiază de funcția Black Stabilizer, care crește vizibilitatea în zonele întunecate, fără a degrada imaginea. Din meniu avem acces la câteva profile pentru gaming, presetate din fabrică. Design-ul lui LG 34WK650 este unul modern, cu margini subțiri și o carcasă de culoare albă. Pe spatele monitorului există acces facil la conectică, alcătuită din două porturi HDMI și un DisplayPort.

În monitor sunt integrate două difuzoare de câte 5w, care se aud bine. Piciorul permite înclinarea panoului între -5 grade și +15 grade, iar pe înălțime până la 110mm.  Panoul are la suprafață un tratament antiglare 3H, care elimină reflexiile de lumină nedorite. Monitorul se descurcă ok în jocuri, așa că sesiunea noastră in-house de PUBG a fost un succes. Prețul acestui monitor este în jur de 1700LEI.