0 comments

Logitech G560, boxe de gaming cu RGB – review

by on 22 martie 2018
 

Logitech sunt celebri pentru sistemele lor de sunet pentru PC, iar in acest review va prezentam cel mai nou sistem numit Logitech G560.

Logitech G560

In urma cu multi ani, pe piata isi faceau aparitia sistemele Logitech Z2300 si Z5500; personal, le detin pe ambele si pot spune ca functioneaza in acest moment fara probleme, chiar si dupa fiecare revelion sau petrecere.

Seria G de boxe a aparut ulterior ca fiind dedicata gamerilor, iar aici ne putem aduce aminte de Logitech G51, celebrul sistem 5.1 pentru gameri, care avea un pret decent si suna foarte bine. Intre timp, piata a stagnat oarecum pe acest segment, insa Logitech a venit in acest moment cu un sistem 2.1 care se integreaza perfect in camera unui gamer. G560 detine doi sateliti  care are iluminare RGB in partea laterala si pe spate.

Forma satelitilor este putin diferita fata de cea cu care ne-am obisnuit – arata ca niste picaturi. Scopul acestui design este de a oferi stabilitate satelitului si de a ajuta la iluminarea RGB care se regaseste in partea interioara. Fiecare satelit are cate doua zone de iluminare RGB, cea din spate care reactioneaza la frecventele joase si cea interioara, pentru frecventele inalte. Din pacate, nu avem o telecomanda, controalele regasindu-se pe satelitul din partea dreapta. In partea superioara se afla un buton asignabil si cele de volum.

Butonul care poate fi personalizat are o textura diferita, pentru a putea fi indentificat mai usor fata de cele de volum. Pe partea din spate regasim un buton pentru power si unul pentru Bluetooth, alaturi de care avem si o iesire jack pentru casti. Subwooferul este de tip tower cu dimensiuni decente, care nu ocupa foarte mult spatiu, difuzorul fiind amplasat in partea inferioara, iar portul pentru bass in partea laterala. Pe spatele acestuia se afla conexiunea pentru sateliti, o mufa de 3.5mm pentru auxiliar si un port USB. Pentru a utiliza boxele la capacitatea lor maxima, va recomandam sa utilizati conexiunea pe USB, altfel nu veti putea controla sincronizarea led-urilor.

Logitech G560

Pentru controlul boxelor este necesar sa descarcati Logitech Gaming Software. Odata instalat, aveti acces la editarea zonelor RGB, editarea functiei pentru butonul asignabil si ajustarea sunetului dupa bunul plac, din egalizatorul pe 10 benzi. De asemenea, din acest soft puteti porni functia DTS:X Ultra virtual surround sound, pe care nu o recomandam. Daca detineti alte periferice Logitech cu RGB, puteti alege sa sincronizati culorile pe toate dispozitivele, in mod simultan.

Logitech G560

Tot din Logitech Gaming Software avem acces la profile dedicate pentru jocuri. Odata ce intrati intr-un joc care are profil predefinit, precum GTA 5 sau CS:GO, functia LIGHTSYNC controleaza LED-urile, iar culorile se schimba in concordanta cu actiunea din joc. Exista un profil dedicat si pentru Discord, astfel culorile se schimba daca primiti o notificare. Din soft aveti optiunea de a schimba modul de reactie a LED-urilor, iar daca ascultati muzica exista optiunea de Audio Visualizer. In cazul in care urmariti un film, veti putea activa functia de Screen Sampler, iar culoarea de pe ecran va fi transpusa de LED-uri, un fel de Philips Ambilight.

Logitech G560

Prin Bluetooth aveti posibilitatea de a conecta pana la doua dispozitive. Conectarea se realizeaza foarte simplu, trebuie doar sa apasati butonul de Blueooth de pe spatele satelitului drept, iar G560 va fi imediat gasit de telefon. Setarile din Logitech Gaming Software nu sunt aplicabile peste conexiunea Bluetooth.

Sunetul redat de catre Logitech G560 este bun, dar am simtit imediat nevoia unui egalizator pentru a reduce basul, deoarece acesta este prea brutal si, in anumite momente, acopera cu usurinta sunetul produs de catre sateliti. Am redus doar anumite frecvente joase, pentru ca un control efectiv pentru subwoofer nu exista, asa cum era in cazul lui Logitech Z2300 sau Z5500. Puterea sistemului este de 120W RMS si 240W Peak Power.  Subwooferul reda frecventele de la 40Hz, dar punctul in care acesta exceleaza este cam pe la 60Hz.

In jocuri, filme sau chiar si muzica, boxele se descurca foarte bine dupa ce realizati ajustarile din egalizator. Acum, totul depinde de preferintele fiecaruia. Sistemul Logitech G560 se aude suficient de tare pentru a te juca pe el, separatia stereo este buna si, nu in ultimul rand, este foarte bun pentru a da un party cu el.

Per total, Logitech G560 este un sistem excelent care ne place, iar intre timp asteptam un succesor adevarat pentru modelul Z5500.