0 comments

Review Marvo Scorpion KG950 – O tastatura mecanica excelenta!

by on 11 noiembrie 2018
 

Sa alegi o tastatura de gaming in zilele noastre este destul de complicat. De ce? Pentru ca pe piata se gasesc o multime de solutii, de la diversi producatori care ofera preturi accesibile, mai ales pe partea de tastaturi mecanice. Marvo Scorpion KG950 este una dintre tastaturiile mecanice care mi-a atras atentia.

Personal pot spune ca aceasta este raspunsul si solutia pe care am gasit-o cand am decis sa imi schimb tastatura veche de trei ani, un Logitech G910, care si-a facut treaba bine in acest timp. KG950 este o solutie compacta, in comparatie cu vechea tastatura, aspect cate m-a incantat la prima vedere. Dar pot spune ca nu am dus lipsa de butoanele macro, pe care nu le-am folosit niciodata pe vechea tastatura, insa ce mi-a placut si ce am utilizat cel mai mult sunt butoanele multimedia si cel pentru volum, care de asmenea sunt prezente si pe Marvo Scorpion KG950, astfel facandu-mi tranzitia mult mai usoara la noua tastatura.

Constructia tastaturii este solida, chiar daca carcasa este realizata din plastic, aceasta are in interior si metal pentru a spori rezistenta, producatorul a facut aceasta alegere probabil pentru a oferi un cost cat mai redus pentru client. Experienta de utilizare este foarte buna si m-am obisnuit repede cu ea. Singurul aspect de care am fost deranjat, este tasta Enter, care are o abordare slim, iar cateodata din reflex, in loc de tasta Enter, poti apasa pe tasta slash \ . Modelul testat de mine are switchuri Outemu Red. Asadar switchuri silentioase, fara acel click care sa trezeasca tot blocul.

Rata de actionare pentru o apasare completa este de 55 de grame, fiind echilibrul intre o tastatura pentru scris si una pentru gaming. Eu folosesc tastatura aceasta fix pentru ambele. Avnd switchuri liniare silentioase, aceasta poate fi utilizata si in spatiile de birouri. In plus tastatura ofera posibilitatea de a inlocui switchurile, iar la pachet vine cu patru bucati pentru schimb.

Dar daca doriti puteti cumpara switchuri Brown sau Blue de la Outemu, gasiti pe Amazon sau Aliexpress cate doriti. Fiecare tasta este iluminata RGB in mod individual, iar schemele de culoare pot fi schimbate direct din tastatura, fara a mai fi nevoie de un soft pentru control. Dar cine doreste poate instala si softul dedicat, de unde poate seta de asemnea si tastele macro.

Ce mi-a mai placut la aceasta tastatura este cablul care a re o lungime de 1.6m, iar eu am PC-ul destul de departe si am fost mereu incomodat de perifericele care veneau cu un cablu scurt de 1.2m. Pretul pentru aceasta tastatura este de 300LEI.