0 comments

Review Moto G6 Plus – Un telefon care merita mai multa promovare!

by on 8 iunie 2018
 

Motorola a trecut prin multe schimbări în ultimii ani, dar acest aspect nu a făcut decât să crească substanțial calitatea dispozitivelor sale, chiar dacă au avut un moment mort când au fost deținuți de Google. Lenovo a reușit să repună pe picioare compania, iar de atunci seria G de la Motorola este apreciată ca fiind printre cele mai bune mid-range-uri de pe piață.

Seria Moto G6 este succesoare seriei G5, iar în teste avem modelul G6 Plus care reprezintă vârful de gamă din seria mid-range.  Prețul recomandat de producator este de 1399LEI. Motorola a schimbat puțin designul lui G6 Plus, în comparație cu modelele anterioare. Carcasa este realizată din metal și sticlă, în loc de metal și plastic, iar acest aspect oferă o senzație premium și, evident, arată mult mai bine. Designul este împrumutat de la modelul Moto X4 de anul trecut. În partea inferioară, regăsim o mufă USB Type C pentru încărcare care suportă turbo charge. Tray-ul pentru SIM este separat de cel pentru cardul micro SD, prin urmare ne putem bucura de un telefon Dual SIM în timp ce avem și un card micro SD inserat. Din păcate, aceste tray-uri sunt din plastic, iar în timp se pot deterioara.

Deși Motorola susține că telefonul dispune de nano-coating atât pe exterior, cât și în interior, material care respinge apa, nu există un certificat IP care să ateste rezistența la apă și praf; așadar, vă sugerăm să aveți grijă de el dacă mergeți la mare. Ecranul este de departe de a fi bezle-less, dar acesta vine în format 18:9  cu o diagonală de 5.9 inch.  În partea inferioară regăsim un cititor de amprente care suportă și gesturi, iar în partea superioară avem difuzorul, camerele frontale și un flash LED.

Ecranul este de calitate superioară și nu avem nimic să-i reproșăm. Acesta are o rezoluție FullHD+, adică 2160 x 1080 pixeli, iar textul și culorile arată impecabil. Și luminozitatea acestuia ne mulțumește, pentru că este suficient de mare pentru a face față chiar și la lumina soarelui. Moto G6 Plus are o baterie de 3200mAh, o mișcare foarte bună din partea producătorului, pentru a compensa luminozitatea mare a ecranului. Autonomia trece lejer de o zi de utilizare, iar dacă folosiți telefonul moderat și cu luminozitatea pe automat, autonomia poate trece și de două zile. Telefonul se poate încărca rapid 50% în 45 de minute (estimat de noi),  iar încărcătorul rapid cu putere de 15W vine inclus în pachet. Deși telefonul are spate din sticlă, acesta nu dispune de încărcare wireless.

G6 Plus dispune pe spate de două camere, una principală de 12MP și una secundară de 5MP care este utilizată doar pentru efectul de bokhe. Camera de 12Mp are o deschidere de f/1.7, care se descurcă foarte bine în condiții de lumină scăzută. Focalizarea automată este asistată de Dual Pixel Autofocus, așadar este rapidă și precisă. Filmarea poate fi realizată la o rezoluție de maxim 4K, cu 30 de cadre pe secundă. Aplicația este intuitivă și ne oferă o mulțime de funcții. O funcție interesantă este Object Recognition. Aceasta recunoaște obiectele din poză și poate afișa informații în timp real despre ele.

Motorola a oferit mereu o experiență excelentă pe telefoanele sale cu Android, iar acest lucru s-a datorat faptului că utilizează interfața nativă cu care vine acesta, fără prea multe modificări. Astfel, și în cazul lui Moto G6 Plus avem o interfață foarte fluidă, iar acesta vine din fabrică cu Android 8. Interfața are mici modificări datorită funcțiilor personalizate de Motorola, acestea fiind în principal gesturi realizate cu ecranul închis – de exemplu, cu o singură zbatere puteți porni lanterna sau camera.

Pentru pasionații de multimedia, vestea că acest telefon dispune de jack 3.5mm îi va încânta. Mufa se regăsește imediat lângă cea USB Type C, astfel că aveți posibilitatea de a utiliza o pereche de căști clasică, pe fir, sau una modernă pe USB Type C, care dispune de un DAC separat. Stocarea internă are o capacitate de 64GB, dar se mai poate extinde cu încă un card de maxim 256GB; așadar, jocuri, muzică și filme câte doriți!

Moto G6 Plus dispune de 4GB și un procesor Snapdragon 630. Telefonul se descurcă excelent în orice joc, inclusiv PUBG. În concluzie, Moto G6 Plus este un telefon excelent pentru cei care au un buget limitat și doresc să obțină cât mai multă performanță în acești bani.