0 comments

Razer Phone Review – Telefon sau consola portabila?

by on 20 martie 2018
 

Cine se gandea ca era consolelor portabile a apus, tare s-a inselat. Consolele portabile doar se transforma, iar cei de la Razer au venit cu o solutie foarte tare! Un telefon cu Android, extrem de performant, care duce orice joc disponibil pentru acest sistem de operare.

Desi pare butucanos, Razer Phone nu este foarte greu, el cantarind doar 197 de grame, in comparatie cu iPhone 8 Plus care are 202 grame. Telefonul are un corp din aluminiu, iar in interior regasim un sistem foarte performant de racire a procesorului, bazat pe un heatpipe masiv. De procesare se ocupa un Snapdragon 835 care are alaturi nu mai putin de 8GB RAM! O cantitate de memorie RAM cam cat are in medie un PC de gaming in medie in Romania:) Pentru stocare avem 64GB, care evident se pot extinde utilizand un card micro SD.

Ecranul are o diagonala de 5.7 inch cu o rezolutie de 2560×1440 pixeli, cu un panou de tip IGZO pe 120Hz! De asemenea, acesta este de tip wide color gamut, adica reda un spectru larg de culori. Pe spate regasim un setup de doua camere de 12MP cu f/1.8 respectiv f/2.6 pentru camera de portret. Pe partea laterala regasim cititorul de amprente, care este integrat in butonul de power.

Sistemul de operare este Android 7.1.1 cu interfata aproape stock. Bateria, pentru ca aici acest telefon straluceste, are o capacitate de 4000mAh si tine… cat este ziua de lunga! Ne-a placut telefonul, acesta fiind dedicat clar unei anumite categorii de utilizatori, evident gamerii. Pretul este putin peste 3000LEI, dar cu siguranta merita, cei 120Hz ai ecranului va vor incanta ochii in jocuri. Este o experienta unica, nemai intalnita pe un dispozitiv mobil pana acum, exceptand poate iPad Pro. In jocuri Razer Phone se descurca excelent, dar mai are momentele lui in care imaginea parca sacadeaza putin. Cine stie… 120Hz pe un ecran de telefon nu este putin lucru.

Despre sunet, ce am putea spune? Ei bine, pe romaneste acesta rupe! Se aude „blana” cum ar spune unii pe Facebook. Acest telefon are doua difuzoare stereo amplasate in partea frontala, care ofera cea mai mare putere in acest moment pe un telefon. Sunetul este imersiv, certificat Dolby Atmos. Marginile late ajuta mult la grip, asadar sa nu auzim comentarii pe tema ca „nu este cu ecran edge to edge”, pentru ca Razer Phone este din alta categorie. Ne-am jucat tot ce am putut cu grafica intensiva si nu ne-a dezamagit, iar datorita ecranului imaginea este extrem de fluida, mai ales daca jocul poate sustine atatea FPS-uri. Prin urmare acest telefon este excelent pentru cei pasionati de jocuri!