0 comments

Review Samsung Galaxy S10+ – Este cel mai bun telefon din lume?

by on 3 martie 2019
 

Zece ani au trecut de cand Samsung Galaxy S si-a facut aparitia pe piata pentru prima data. Anul acesta la Londra a fost lansat in premiera noul Galaxy S10, care este disponibil in trei variante. Samsung Galaxy S10e este varianta „de buget”, care costa 3500 LEI, Galaxy S10 este varianta de mijoc care are un pret de 4300 LEI si varianta de top, Samsung Galaxy S10+ care are un pret de la 4800 LEI, preturile sunt pentru precomanda.

Samsung Galaxy S10+ nu are un design al carcase foarte diferit de predecesorul sau.

Acesta pastreaza aspectul curbat pe margini, un design care a permis companiei sa introduca un ecran mai mare in aceiasi carcasa, astfel avem o acoperire de 93.1% din toata suprafata telefonului, cel putin in cazul lui S10+. Acest lucru inseamna ca poti tine telefonul cu o mana, chiar daca ecranul are o diagonala de 6.4 inch. Ecranul curbat pe margini este ceva specific Samsung, insa acum avem ceva diferit la el. Noul ecran se numeste Infinity-O, iar acesta are in partea superioara decupaj pentru una sau doua camere frontale. S10+ are doua camere frontale care au forma de pilula, dupa spusele celor de la Samsung. Acest tip de ecran este produs de catre Samsung este folosit si de alti producatori precum Huawei.

Samsung a realizat aceasta miscare in mod interesant, deaorece ei au sarit peste moda acelui notch, cum este in cazul altor producatori. Desi unii utilizatori considera ca acest display are notch, din pacate se inseala si vorbesc doar din auzite sau din ce poze au gasit pe internet, eu recoamnd acelor utilizatori sa vada personal telefonul intr-un shop. Infinity-O este mai putin intruziv la utilizare decat acel notch. Ecranul are o rezolutie de 1440 x 3040 pixeli si este de tip Dynamic AMOLED, asadar Samsung renunta la clasicul Super AMOLED, care si-a facut treaba 10 ani la rand.

Sub ecran a fost instalat si un cititor de amprente, dar aceste nu este de tip optic precum la alti producatori, el fiind ultrasonic. Senzorul ultrasonic este mai sigur decat cel optic si poate fi amplasat inclusiv sub ecranele flexibile. Setare acestia se realizeaza in mod normal, cum este si la restul telefoanelor cu Android. Cititorul este rapid si nu am avut probleme cu delocarea telefonului. De asemenea telefonul suporta si deblocarea cu recunoasterea faciala, astfel acesta se va debloca in mai multe moduri, chiar daca purtati manusi. Deblocarea faciala functioneaza chiar daca purtati ochelari.

Pe marginea carcasei avem un finisaj din metal lucios, care ne aminteste de Galaxy S5.

Pe aceasta margine regasim butoanele pentru power si vulum alaturi de butonul dedicat asistentului Bixby. In partea inferioara a telefonului regasim mufa USB Type C pentru incarcare alaturi de un jack de 3.5mm pentru casti. Desi Samsung are proprile casti wireless, acestia nu renunta inca la jack.

Fata lui Galaxy S10+ este protejata de o sticla Gorilla Glass 6 in timp ce pe spate avem Gorilla Glass 5 sau ceramica.

Cei de la Corning au declarat ca noua sticla rezista pana la 15 cazaturi direct pe beton, dar nu va recomand sa dati cu un telefon de aproape 5000 LEI de pamant, lasati asta in treaba canalelor de Youtube specializate in distrugerea de telefoane. Wireless POwerShare este noua functie cu care gama S10 se lauda, chiar daca aceasta a fost disponibila inainte pe Huawei Mate 20 Pro. Totusi este o functie interesanta si utila, mai ales ca noile Samsung Earbuds se incarca wireless. Astfel va puteti incarca castile direct de la telefon. S10+ are o bterie de 4100mAh, in timp ce modelul cu 5G vine cu 4500mAh

Pe partea de camera putem spune ca este cea mai buna din lume alaturi de Huawei Mate 20 Pro si P20 Pro, conform DxOMark, toate aceasta avand un scor de 109. S10+ are pe spate un setup de trei camere, una de 12MP wide de 26mm, una de 12MP telephoto de 52mm si una ultawide de 16MP cu 12mm. Asadar acest setup poate realiza poze excelente in aproape orice conditie, partea de software fiind bine optimizata.

Cand discutam despre performante, nici nu se pune problema ca S10+ sa nu faca fata intr-un anumit joc sau aplicatie, este evident ca acesta este rapid.

Procesorul Exynos 9820 este foarte rapid, iar cei 8GB RAM respectiv 12GB RAM sunt suficienti pentru orice. Pe partea de stocare avem la dispozitie trei variante: 128GB, 512GB si 1TB.

Sistemul de operare este Android 9, iar in premiera Samsung renunta la TouchWiz in favoare lui One UI. Noua interfata este mult mai prietenoasa si mai intuitiva, fiind foarte apropiata de interfata Android stock.

Per total Galaxy S10+ este un telefon cam scump, cu mult peste ce ar putea da cei din Romania pe el, insa cine il doreste cu adevarat il poate cumpara si la abonament, el fiind disponibil deja la precomanda la operatorii de telefonie mobila.