0 comments

Review Tenda AC6 AC1200 – Un router wireless de buget

by on 30 aprilie 2018
 

Tenda AC6 este un router wireless Dual Band care are un pret de 150 LEI si un desig futurist.

Da, routerul nu este unul din gama high end a producatorului, pentru ca nu oricine isi permite sa cheltuiasca 500 LEI pentru un router, dar nu este nici cel mai slab din oferta, putem spune ca este un router echilibrat, dedicat celor care nu au acces la internet cu conexiune de 1Gb/s. AC6 dispune de trei porturi LAN 10/100Mbps  si un port WAN 10/100Mbps. Pe parta de WiFi insa sta foarte bine, routerul avand externe patru antene care cate o putere de 5dBi. Acesta poate oferi o viteza de 300Mbps pe reteaua de 2.4GHz sau 867Mbps pe reteaua de 5GHz.

Routerul se instaleaza foarte usor, ca restul routerelor de la Tenda. Interfata web este prietenoasa cu o multime de functii pentru control. Pe spate avem acces la cele trei porturi LAN, portul WAN, butonul pentru functia WPS si butonul pentru Power. Decizia de a adauga doar trei porturi LAN a fost luata cel mai probabil din motive de costuri sau cei de la Tenda s-au gandit ca ve-ti avea mai multe dispozitie care se vor conecta pe WiFi decat pe cablu, fapt care se adeveresete in ultima perioada.  In partea frontala avem indicatoare LED care ne arata starea pentru Wifi, LAN, WAN si Power.
Interfata de control a lui AC 6 este web-based. Aceasta ofera o multime de setari avansate, dar nu va lasati descurajati daca doriti sa il setati, pentru ca meniul este foarte simplu de utilizat. In setarile avansate aveti acces si la controlul parental, care va permite sa setati in ce zile si la ce ore sa functioneze internetul pe anumite dispozitive si evident se poate seta si la ce site-uri sa aiba acces. Routerul se poate configura si din browserul unui telefon in doar 30 de secunde.
Tenda AC 6 sta foarte bine si la capitolul performante, pe banda de 5GHz si pe banda de 2.4GHz, iar performantele ne sunt garantate de un procesor Broadcom de 900MHz. In concluzie Tenda AC 6 este o alegere buna pentru cei care au un buget redus dar doresc performante WiFi crescute.