0 comments

Revocarea șefilor de la TVR și Radio a fost amânată / Orban: Şedinţa plenului reunit al Parlamentului va avea loc săptămâna viitoare

by on 20 aprilie 2021
 

Din cauza neîntelegerilor din Coaliție, revocarea șefilor de la TVR și SRTV a fost amânată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat marţi că şedinţa plenului reunit al Parlamentului va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare.“Săptămâna viitoare va fi un plen comun, cel mai probabil marţi, vom consulta liderii de grup şi vom stabili săptămâna viitoare data plenului. E un plen în care trebuie să finalizăm procedurile de constituire a grupurilor parlamentare de prietenie, s-a luat decizia introducerii pe ordinea de zi a şedinţei Camerelor reunite şi constituirea Grupului Pro America”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că pe ordinea de zi a plenului reunit vor mai fi punctele legate de CNA, de TVR şi SRR, dar şi de procedura de demitere a Avocatului Poporului.

“Vom stabili în Birourile permanente reunite de săptămâna viitoare ordinea de zi finală pentru plen”, a menţionat Orban.

Săptămâna trecută, comisiile de cultură ale Parlamentului au respins rapoartele de activitate ale celor două instituții publice pentru perioada 2017-2029. Rapoartele urmau să fi supuse la vot, în cursul acestei săptămâni,dar au fost amânate. Procedura prevede ca după ce rapoartele vor fi aprobate de parlamentari, conducerea TVR și a radioului public vor fi demise.