0 comments

România 100, sărbătorită printr-o tabără de sculptură monumentală la Ploiești

by on 19 octombrie 2018
 

Azi se lansează la Ploiești un proiect de artă dedicat Centenarului național sub motto-ul ”Nu există patriotism fară patrimoniu”.

”Tabăra Națională de Sculptură Monumentală România 100-Ploiești” are loc în Parcul Municipal Vest, este ideea Asociației Culturale 24 PH Arte, și are un triplu scop: să celebreze prin artă 100 de ani de Românie modernă, să innobileze estetic un loc nou de relaxare pentru ploieșteni – Parcul Municipal Vest, și să alăture Ploieștiul marilor orașe europene care promovează arta bună. În luna octombrie 7 artiști români importanți, din sculptură, vor face, din blocuri de marmură de Rușchita, 7 opere de artă pentru Ploiești, toate având ca temă Centenarul. Timp de o lună ploieștenii vor avea posibilitatea să meargă zilnic în parc și să vadă magia artei care transformă o piatră inertă într-o emoție incredibilă.

19Daniel Dan, Maxim Dumitraș, Alfred Dumitriu, Bogdan Hojbotă, Petre Virgil Mogoșanu, Eugen Petri și Ion Zderciuc sunt urmașii lui Constantin Brancuși, care vor încerca să lase și ei o moștenire culturală Ploieștiului așa cum ” cel mai mare sculptor al omenirii” a lăsat la Targu Jiu. Viceprimarul Cristian Mihai Ganea este convins că ” un oraș fără cultură, artă și grija autoritătilor față de oameni nu are viitor, iar noi nu dorim ca Ploieștiul să devină un loc ”mort” din punct de vedere artistic. Ca atare avem grijă să aducem în viața oamenilor și artă pentru că ea schimbă viața și ne ajută să trăim altfel decât în rutina obositoare”.