0 comments

Romanul “Înghețat” (“Glacé”), de Bernard Minier va fi lansat în România pe 6 iunie, la Cărturești Carusel, în prezența autorului

by on 3 iunie 2019
 

Autorul francez Bernard Minier va sosi în România pe 6 iunie pentru lansarea romanului „Înghețat” („Glacé”) publicat la Editura Trei. În această lună, autorul francez Bernard Minier, se bucură de o noutate absolută și o adevărată onoare adusă carierei sale de scriitor: includerea în topul Sunday Times al celor mai bune 100 de romane polițiste din ultimii 74 de ani.

„Glacé”, cartea sa debut, cu care a și devenit imediat cunoscut, la vârsta de 50 de ani, își găsește un loc binemeritat în topul publicat de Sunday Times în mai 2019 al celor mai bune 100 de romane polițiste ale genului „crime” și thriller, publicate din 1945 până în prezent. Astfel, numele lui Bernard Minier stă alături de mari autori ai genului ca Agatha Christie, Georges Simenon, Umberto Eco, Graham Greene, John Grisham, Stieg Larsson, Mario Puzo și mulți alții.

„Prima carte în care își face apariția polițistul Servaz din Touluse oferă cititorilor cele mai de seamă cadouri marca Minier: un cadru vizual creat cu măiestrie – o vale înghețată de la poalele Pirineilor – și un puzzle de evenimente și informații care aproape îl înfrânge pe intuitivul și curajosul detectiv, începând cu cadavrul unui cal decapitat și continuând cu insinuarea unei prezențe diabolice care nu a fost niciodată alungată definitiv”, notează The Sunday Times.

“Ce surpriză să mă aflu alături de Fred Vargas și Pierre Lemaître în prestigioasa listă Sunday Times al celor mai bune 100 romane polițiste din 1945 și până în prezent, împreuncă cu scriitori ca John le Carré, James Ellroy, Thomas Harris, Henning Mankell, Don Winslow, Elmore Leonard, Patricia Highsmith, Chester Himes, Simenon or Japrisot… Toți acești autori mi-au insuflat pasiunea de a citi romane din genul crime și dorința de a scrie și eu unul, aducându-mi contribuția în acest gen nobil, unic și universal. Ce altceva să mai spun decât: “, declară la rândul său Bernard Minier.

Până în prezent, romanul „Înghețat”, care va fi publicat de Editura Trei și va fi lansat pe 6 iunie, de la ora 19:00, în prezența autorului, la librăria Cărturești Carusel, s-a vândut în 600.000 de exemplare și tradus în 21 de limbi. A mai fost, de asemenea, inclus în 2015 în topul Sunday Times a celor mai bune 50 de romane polițiste din ultimii 5 ani, cu remarca: „Când vine vorba despre crimă, Franța este noua Scandinavie. O vale izolată, acoperită de zăpadă și o serie stranie de crime stabilesc scena acțiunii în acest captivant bestseller franțuzesc”.

Aflat pentru prima dată în România, Bernard Minier va participa și la prima ediție a festivalului „Misterele Bucureștiului”, organizat de Muzeul Literaturii Române și Institutul Francez.