0 comments

Samsung a găsit soluțiile pentru problemele primului său smartphone pliabil – Profit.ro

by on 16 mai 2019
 
Samsung a găsit soluțiile pentru problemele primului său smartphone pliabil

Liviu Mihai

scris astăzi, 11:00

Producătorul coreean se află în plin proces tehnologic de cârpire a smartphone-ului pliabil de aproape 2.000 de euro, Galaxy Fold, aplicând deja două măsuri pentru rezolvarea problemelor depistate.

Conform presei coreene, care citează surse din cadrul Samsung, inginerii companiei au identificat două soluții pentru problemele create de ecranul și balamaua smartphone-ului pliabil.

Una dintre probleme venea din faptul că ecranul lui Galaxy Fold era protejat de un strat exterior, pe care utilizatorii îl puteau confunda cu un plastic de protecție ce poate fi eliminat. Soluția Samsung este integrarea acestuia în corpul dispozitivului pentru a nu putea fi dat jos.

În al doilea rând, Samsung va bloca golurile din jurul balamalei, pe unde intra praf și diverse alte impurități. Acestea zgâriau ecranului în urma plierii.

Premieră națională: Vodafone România a lansat în Capitală o rețea 5G CITEȘTE ȘI Premieră națională: Vodafone România a lansat în Capitală o rețea 5G

Pe parcursul acestei luni, Samsung va testa noua versiune a smartphone-ului Fold în cadrul unora din rețelele de telecomunicații din Coreea de Sud.

În funcție de rezultatele testelor, producătorul va decide când își va relansa smartphone-ul pliabil. Dacă nu vor fi depistate alte complicații, este foarte posibil ca acesta să intre pe piață în luna iunie.

Samsung a decis să amâne lansarea oficială a lui Galaxy Fold, programată inițial pentru începutul lunii mai, după ce mai multe dispozitive trimise presei pentru review s-au defectat în moduri similare.

Samsung a susținut inițial că smartphone-ul său pliabil va rezista la peste 200.000 de plieri fără a afecta în vreun fel ecranul. Rămâne de văzut dacă această promisiune va fi înnoită și după rezolvarea problemelor depistate.

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
samsung
galaxy fold
smartphone

Citeste stirea completa