0 comments

Samsung anunță noi senzori de imagine ISOCELL de 48 mpx și 64 mpx; Vor sosi pe smartphone-uri din a doua parte a anului – Mobilissimo.ro

by on 9 mai 2019
 

După ce în luna martie cei de la Qualcomm declarau că senzorii foto de 64 mpx și chiar 100 mpx vor deveni realitate în acest, iată că astăzi Samsung prezintă asemenea soluții destinate utilizării pe smartphone-uri. Avem de-a face cu senzorul ISOCELL Bright GW1 de 64 megapixeli, respectiv cu senzorul foto ISOCELL Bright GM2 care aduce în schimb o rezoluție de 48 megapixeli.

ISOCELL Bright GW1

Aflăm că varianta de 64 megapixeli va folosi tehnologia Tetracell prin care 4 pixeli sunt îmbinați într-unul singur, modalitate prin care se obțin fotografii detaliate de 16 megapixeli chiar și în condiții low-light. Se va folosi și un algoritm special pentru fotografii la rezoluție maximă de 64 megapixeli în cazul în care se dorește astfel, cu toate că imaginile de 16 mpx vor fi mai detaliate. 

ISOCELL Bright GM2

(ISOCELL Bright GM2)

Senzorul va aduce și o tehnologie PDAF evoluată pentru focalizare, dar și suport pentru filmare slow-motion 1080p@480fps. Tehnologia Quad-Bayer de îmbinare a pixelilor va permite și HDR în timp real. Printre alte detalii dezvăluite de către Samsung se numără și mențiunea că soluția de 64 mpx va avea o mărime a pixelilor de 0.8μm, la fel ca senzorul de 48 mpx – rezultatul fiind un senzor cu mărime 1/1.7″ sau 1.8″. 

În cazul soluției ISOCELL Bright GM2 de 48 mpx avem doar un upgrade minor pentru actualul GM1 care ar trebui să utilizeze lumina captată mai eficient în medii luminoase și să ofere un sistem autofocus mai bun. Ambele soluții sunt testate în momentul de față și vor ajunge pe smartphone-uri din a 2-a parte a anului, deci s-ar putea să avem un Note 10 cu senzor foto de 64 megapixeli!

Citeste stirea completa