0 comments

Samsung Galaxy A70, un smartphone mid-range excelent [TECH REVIEW] – Adevărul

by on 7 august 2019
 

Dacă 128 de GB găseşti pe mai multe dispozitive smartphone din clasa medie, 6GB de RAM e mai rar pe acest segment, mai degrabă în cel de flagship killer, unde aş include şi fratele mai mare Samsung Galaxy A80. Totuşi, nu e o premieră pentru Samsung, anul trecut au lansat A9 cu 6GB de RAM şi patru camere.

Ecranul Super AMOLED de 6.7 inci, cu margini uşor curbate, rezoluţie 1080×2400, densitate de 393 dpi şi raport 20:9 arată spectaculos datorită culorilor vii şi a contrastului puternic. 

Chiar dacă A70 e foarte mare şi uneori greu de folosit cu o singură mână, experienţa de utilizare e grozavă. Totul arată bine pe ecranul acesta, Youtube, jocurile, filmele, navigare pe web, mailul, indiferent dacă eşti în interior sau afară. 

Spatele alb perlat e construit dintr-o combinaţie de sticlă şi plastic, am citit că materialul se numeşte ”Glasstic”. Albul nu e una dintre culorile mele favorite, dar arată bine. Apropo de culoare, A70 e produs în patru variante: coral, albastru, negru şi alb. Rama e tot din material plastic, dar datorită finisajului ai impresia că e aluminiu. Vezi în galerie mai multe imagini, din diverse unghiri cu Samsung Galaxy A70.

Totuşi, de ce ai nevoie de un ecran aşa mare? În afară de vizionarea de conţinut video şi jocuri pentru multitasking! De ce să tot trimiţi aplicaţiile în fundal ca să deschizi altceva? Vrei să asculţi muzică pe Youtube şi să faci şi poze sau să citeşti un articol, cu A70 poţi face lejer asta. 

Samsung Galaxy A70 e un dual-SIM 4G LTE Cat.12 (600Mbps) download / Cat.6 upload (50Mbps), cu posibilitate de extindere a memoriei prin card microSD, până la 1TB. Alte specificaţii pe scurt: procesor cu opt nuclee Snapdragon 675, placă grafică Adreno 612, memorie RAM 6 GB, stocare 128 GB, poziţionare prin A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, Bluetooth 5.0, wireless dual-band standard 802.11 a/b/g/n/ac, radio FM, USB-C 2.0, mufă Jack de 3.5 mm. Galaxy A70 vine cu sistem de operare Android 9 (Pie) şi interfaţă Samsung OneUI.

Cum se mişcă Samsung Galaxy A70, vezi într-un scurt video realizat de colegul meu, Dorin Constanda.

Camera spate duală e formată din cea principală 32MP (26mm), f/1.7 cu PDAF, una ultra-wide(12mm) fără autofocus de 8MP cu f/2.2. A treia (5MP f/2.2) nu e o cameră în sine, e acolo doar pentru obţinerea efectului de adâncime (Live focus). Camerele sunt însoţite de LED flash.

Camera de 32MP are rezultate bune, semănă cu cea de pe A9 (2018). Culorile sunt destul de precise, contrastul e foarte bun şi gama dinamică e bună, chiar şi fără HDR activat.

Ca să evit pre multe discuţii tehnce, iată o serie de imagini şi video cu Galaxy A70.

Camera ultra-wide produce imagini puternic distorsionate pe margini, dar culorile şi contrastul sunt excelente. Imagine de zi cu camera ultra-wide.

Imagine de zi cu camera principală.

Imagine de interior de la Comic Con cu camera principală.

Imagine de noapte, la piaţa Unirii din Bucureşti, cu camera principală.

Exemple de Live Focus sau profunzime de câmp. 

Imagini selfie. Secţia Entertainment de la Adevărul.

Şi din nou Ada Constanda, modelul permanent de Selfie.

Video 4k de zi.

Video 4k de noapte

Senzorul de amprentă din display nu e cel mai rapid, dar e suficient de precis. Autentificarea cu faţa depinde de cantitatea de lumină din jur, dar în majoritatea timpului e bună.

Teste de referinţă (benchmark). Antutu şi Aitutu.

Test 3D Mark şi Geekbench.
După cum probabil te aşteptai, ţinând cont de segmentul din care face parte, dar şi de testele de mai sus (mai ales 3D Mark), Samsung Galaxy A70 nu e un smartphone de gaming. Totuşi te poţi juca pe el cu setările implicite, fără să sacadeze sau să se încălzească excesiv.

Test viteză internet mobil şi wireless (5 GHz).

Sunetul e bun şi puternic pe singurul difuzor aflat în partea de jos a terminalului. La maximum însă, suferă deformări. Când ţii telefonul pe orizontală poţi acoperi din greşeală difuzorul. Pe căşti, ajutat şi de Dolby Atmos, sunetul e mult mai bun.

Bateria lui Samsung Galaxy A70 are capacitatea de 4.500mAh şi suportă încărcare rapidă cu încărcătorul din pachet de 25W. Adică în 30 de minute obţii circa 40 %, încărcarea până la 100% durează aproape 2 ore. La o folosire intensă nu depăşeşte 5 ore de ecran activ, într-o folosire medie obţii între 6 şi 7 ore de ecran activ. Pentru un utilizator care nu se joacă pe smartphone şi nu consumă mult video, Galaxy A70  ţine o zi şi jumătate.

Ce găseşti în pachet în afară de smarthone: încărcător rapid, căşti, manual şi ghid de utilizare.

Samsung Galaxy A70 e un smartphone mid-range cu aer de flagship, impresionant pe alocuri. Nu ştiu vreun smartphone mai bun din clasa medie în 2019, dar nici nu exclud că există. Samsung A70 în mod clar va atrage atenţia tinerilor şi la asta ajută şi preţul. La momentul acestui review, Galaxy A70 costă pe piaţa românească aproximativ 1700 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

FOTO Adrian Pogîngeanu

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Citeste stirea completa