0 comments

Samsung Galaxy Note 10: Toate detaliile înainte de lansarea oficială – start-up.ro

by on 7 august 2019
 
  • 7 August 2019
  • Technolust

Samsung Note 10, cel mai nou model din seria Galaxy, va fi lansat pe 10 august, la ora 23.00 a României.

În acest articol, am adunat cele mai importante informații și zvonuri despre Samsung Galaxy Note 10. La fel ca în cazul tuturor flagship-urilor lansate de companiile mari, au fost numeroase leak-uri în ultimele luni, leak-uri care ne ajută să ne facem o părere despre noul smartphone.

Rămâne de văzut care dintre detaliile de mai jos urmează să fie confirmate în această seară și care dintre ele vor fi infirmate. Bineînețeles, ne așteptăm ca Samsung să prezinte și câteva noutăți absolute, funcții care încă nu au ajuns în presă sau în leak-uri.

Câte versiuni de Samsung Galaxy Note 10 vor exista

Anul acesta este posibil să asistăm la o premieră – dacă deja ne-am așteptat ca Samsung să ne livreze mai multe versiuni de telefoane din gama S, gama Note a venit, de regulă, cu o singură versiune (excepția fiind modelul Note Edge, lansat concomitent cu Note 4). Anul acesta, s-ar părea că vom avea parte de trei modele de Note 10.

Astfel, potrivit zvonurilor, vom avea un Note 10 standard, un Galaxy Note 10+, dar și un Note 10+ 5G.

Până la urmă, dacă o astfel de diversificare a gamei a funcționat în cazul Galaxy S, de ce nu ar funcționa și în cazul Galaxy Note?

Specificații posibile Note 10

Din informațiile care circulă de ceva timp, diagonala ecranului nu va fi singura diferență notabilă dintre Note 10 și Samsung Galaxy Note 10+. Apropo de ecran, diagonala display-ului pentru versiunea standard s-ar părea că va fi de 6,3 inch (mai mică decât cea de pe S10+), iar Note 10+ ar putea fi un uriaș cu ecran de 6,8 inch.

Și rezoluția ar fi diferită – doar full HD+ pentru Note 10 (un pas în jos de la multe modele anterioare, care veneau standard cu rezoluție QHD), și QHD+ pentru modelul mai mare.

La interior, ambele versiuni ar urma să aibă procesoare Snapdragon 855+ sau Samsung Exynos 9820, în funcție de regiune, dar și până la 12GB de memorie RAM. La nivel de baterie, lucrurile s-ar putea să nu fie tocmai satisfăcătoare pentru unii utilizatori – se zvonește că Note 10 va avea numai 3.500 de miliamperi, iar versiunea ”pro” ar putea avea 4.300 mAh, considerabil mai bine.

Și camerele s-ar putea să prezinte diferențe. Samsung ar fi dotat Note 10+ cu patru camere, în următoarea configurație: wide, telephoto, ultra-wide și time-of-flight. Note 10 ar urma să ofere doar trei camere, adică wide, telephoto și ultra-wide. Senzorul time-of-flight e important, ajutând la o focalizare cât mai rapidă și mai precisă, dar având și rol de senzor de profunzime, oferind fotografii de tip portret cu fundal blurat mult mai naturale.

S-ar părea că niciuna dintre cele două versiuni de Samsung Galaxy Note 10 nu va veni cu un port jack pentru căști, un lucru care îi va dezamăgi pe mulți. În schimb, atât Note 10 cât și Note 10+ vor avea slot pentru card microSD, rezistență la apă, încărcare rapidă până la 45 de watti, display-uri perforate cu margini foarte mici, dar și designuri atrăgătoare.

Despre S Pen-ul din smartphone-urile de anul acesta nu se știe mare lucru, dar probabil va veni cu noi funcții.

Prețul Samsung Galaxy Note 10

Având în vedere că Samsung Galaxy Note 9 a ajuns pe piață la prețul de 1.000 de euro, dar și că Samsung va oferi anul acesta trei versiuni, e posibil ca Note 10 să coste circa 900 de euro, iar Note 10+ să treacă de pragul psihologic de 1.000 de euro. Prețul în România va fi similar, probabil cu câteva sute de lei mai mare și e posibil ca telefoanele să ajungă la precomandă la operatori și la magazinele de profil încă din această seară.

Evenimentul Samsung Unpacked poate fi urmărit aici și va începe la ora 23.00 a României.

Citeste stirea completa