0 comments

Samsung Galaxy Note 9, Galaxy Watch si Galaxy Home au fost lansate!

by on 10 august 2018
 

Samsung Galaxy Note 9 a fost anuntat oficial la New York. Pana la momentul review-ului, sa vedem cu ce vine nou acest model.

Samsung Galaxy Note 9 are o constructie cu care ne-a obisnuit aceasta serie, adica din sticla si metal, dar pe acest model este putin mai groasa marginea decat la modelul anterior. De performante se ocupa un Snapdragon 845 si echivalentul sau de la Exynos, in functie de regiunea unde va aflati.

Pentru stocare avem la dispozitie doua variante, una de 128GB cu 6GB RAM si una de 512GB cu 8GB RAM. Da, jumatate de TB, pe langa faptul ca telefonul vine si cu slot de card, asadar 1TB la purtator. Ecranul este de tip Super AMOLED cu o diagonala de 6.4 inch si o rezolutie QHD+.

Vedeta din acest telefon putem spune ca este bateria de 4000mAh, despre care Samsung spune ca va tine mai mult, adica peste o zi de utilizare. Pe langa aceasta baterie, este interesant si noul sistem de racire, care este pe lichid cu heatpipeuri din carbon, asadar telefonul va fi rece inclusiv in sesiunile lungi de gaming.

Ca tot discutam despre gaming, oficial a fost lansat si Fortnite pe Android, momentan exclusiv pentru dispozitivele Galaxy. Si S Pen-ul a fost schimbat, acesta avand functii noi, precum conexiune Bluetooth care functioneaza pana la o distanta de 10 metri, cu care poti controla camera, poti naviga prin galerie si poti accesa alte functii, butonul avand posibilitatea de a fi personalizat. S Pen-ul are in interior o baterie care cu 10 secunde de alimentare din telefon poate functiona 40 de minute.

Pe spate se regaseste acelasi set-up cu doua camere de pe Galaxy S9+, ambele module fiind stabilizate dar unul dintre module, cel wide, dispune de diafragma variabila, exact ca in cazul lui S9+.

Dupa cum este la moda, si Samsung Galaxy Note 9 dispune de AI si AR. Partea de AI a camerei recunoaste pana la 30 de scenarii de captura. Sistemul de operare este Android 8.1, desi Android 9 nu este departe, probabil ca acesta va sosi la un moment dat ca update. Interesantul modul DEx, care iti aducea pe telefon experienta utilizarii pe un monitor extern, este acum incorporat in telefon. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa conectezi printr-un adaptor HDMI Note 9 la monitor si voila, te poti juca sau edita documente Office ca pe PC.

Modelul de 128GB va costa 4699LEI iar cel de 512GB va fi 5899LEI. In magazine se vor regasi incepand cu 24 August. Si Samsung Galaxy Note 9 nu a fost singura lansare notabila.Samsung au decis sa faca ordine in branding: Galaxy Watch este acum denumirea noului ceas inteligent al coreenilor. Precedenta serie Gear primeste LTE si o baterie mai buna, capabila sa faca fata la 3 zile de utilizare fara reincarcare. Se pastreaza acel inel de pe marginea ecranului care iti permite sa accesezi functiile lui Galaxy Watch fara a mai atinge ecranul.

O alta aparitie interesanta este Galaxy Home, o boxa inteligenta menita sa concureze cu Amazon Alexa, Google Home si Apple Homepod. Orientata tot spre calitate audio cu contributia AKG, parte a trustului Harmann cumparat cu ceva vreme in urma de Samsung, Galaxy Home aduce asistentul virtual Bixby in casele utilizatorilor. Este o competitie extrem de dura pe aceasta piata, deocamdata dominata autoritar de Alexa, asa ca timpul ne va spune daca Bixby si Galaxy Home se vor impune in cele din urma.