0 comments

Samsung Galaxy S21 ar putea avea un ecran chinezesc de la BOE, cu refresh rate mai scăzut – Mobilissimo.ro

by on 20 mai 2020
 

Faptul că BOE Display a ajuns un gigant chinez al ecranelor nu mai e un secret pentru nimeni. Deja în zona TV este un nume mare şi în zona smartphone are câteva parteneriate solide. Se zvoneşte mai nou ca şi Samsung ar putea lua ecranul destinat lui Galaxy S21 de la BOE, în loc de Samsung Display.

Samsung Electronics ar fi purtat deja negocieri cu BOE timp de o lună, iar în ultimele zile a trimis o ofertă spre sediul său din Beijing. Informaţia vine de la insideri din industrie şi o privim cu precauţie. Acest leak se încadrează în salva de scăpări din ultima vreme, care a menţionat stabilizarea optică  camera selfie a lui S21, un ecran curbat pe 4 laturi şi chiar o cameră cu senzor principal de 150 de megapixeli.

Mai e totuşi cale lungă până la lansare, care ar avea loc primăvara viitoare. Surse apropiate de companie afirmă că Samsung vrea să se bazeze pe BOE doar pe o parte din comenzile de ecrane pentru Galaxy S21. Din ce am înţeles separarea se va face la refresh rate. BOE nu e încă gata să livreze panouri OLED care să suporte refresh rate-uri de 120 Hz, ci maxim 90 Hz.

Asta înseamnă că am putea avea un model bază Galaxy S21 cu ecran de 90 Hz, ceea ce sună bizar în condiţiile în care Galaxy S20-ul de bază are refresh rate de 120 Hz. Pe de altă parte asta i-ar permite lui Samsung să îi scadă preţul. Posibil să se ia în calcul şi un S21 Lite deja. Samsung a trimis o “cerere de ofertă” pentru panouri de 120 Hz şi 60 Hz şi spre Samsung Display.

Ar fi totuşi ciudat să vedem un downgrade de refresh rate de la S20 la S21, dar nu ar fi prima oară. Aminteşte de rezoluţia ecranului mai mică pe Galaxy Note 10 cel de bază faţă de Galaxy Note 9. Până la urmă BOE e marele câştigător aici, mai ales dacă livrează panouri de calitate.

Ar fi interesant dacă ar apărea discrepanţe la testele DisplayMate între panourile de Galaxy S20 de la BOE şi cele de la Samsung Display, dar nu cred că se va întâmpla asta. Unii analişti afirma că de fapt Samsung vrea să obţină preţuri mai bune de la Samsung Display şi îi şicanează cu oferta BOE.

Citeste stirea completa