0 comments

Samsung începe producţia de RAM LPDDR5 de 16 GB, care va ajunge pe Galaxy S21/S30; E cel mai rapid de pe piaţă – Mobilissimo.ro

by on 31 august 2020
 

Am scris până acum despre procesorul şi ecranul de pe Galaxy S21, ba chiar şi despre baterie. Azi abordăm şi subiectul RAM, pentru că Samsung tocmai a început producţia de module de 16 GB LPDDR5. Avem detalii mai jos şi ce upgrade de performanţă aduce nouă memorie.

Samsung a început în ultimele zile producţia în masă de cipuri 16 GB RAM LPDDR5, folosind procesul de producţie de 10 nm clasa 1z (generaţia a treia). Compania a deschis o nouă linie de producţie la fabrică din Pyeongtaek special pentru acest proiect. Memoria de nouă generaţie va aduce un salt de performanţă şi se va regăsi pe telefoanele partenerilor Samsung. Samsung promite că aceasta e cea mai rapidă memorie de pe piaţă, oferind transfer de date la 6400 Mbps, cu 16% mai rapid decât memoria LPDDR5 de pe Galaxy Note 20.

Memoriile sunt şi cu 30% mai subţiri, deci ocupă mai puţin spaţiu la interiorul unui smartphone. Ne aşteptăm ca astfel de componente să apară la interiorul seriei Galaxy S21 sau Galaxy S30, cum se va decide Samsung să numească flagship-urile din 2021. Zona de producţie de memorie din fabrica Pyeongtaek a ajuns la peste 128.000 de metri pătraţi, adică 16 terenuri de fotbal, fiind cea mai mare de pe glob de acest gen. Samsung va începe să furnizeze noile memorii nu doar pentru smartphone-uri, ci şi pentru automobile şi produse conexe din industria auto.

Alte ştiri despre seria Galaxy S21 aveţi aici:

  • Camera 1. 2, 3
  • Display
  • S-Pen

Citeste stirea completa