0 comments

Samsung lansează senzorul ISOCELL Vizion 3D ToF, care ar sosi pe Galaxy S21 – Mobilissimo.ro

by on 21 septembrie 2020
 

Samsung a lansat deja în ultima săptămână 3 senzori foto ISOCELL importanţi, inclusiv unul de 108 MP de generaţie nouă, care ar ajunge pe Galaxy S21. Acum ne propune încă un senzor nou, de această dată unul ToF 3D, la rândul său menit următoarei generaţii de flagship-uri. E vorba despre ISOCELL Vizion 3D, detaliat mai jos.

Vă reamintesc că Samsung Galaxy S20 Ultra şi S20+ au sosit cu senzori ToF, cunoscuţi drept camere DepthVision. Un senzor de acest tip are rolul de a măsura adâncimea câmpului vizual şi distanta folosind lumina reflectată de obiect. Poate fi folosit şi pentru a crea efectul Bokeh în poze. Pe Note 20 Ultra acest senzor a fost înlocuit de un telemetru laser. Asta pentru că senzorul ToF de pe S20 Ultra nu ar fi performat pe măsura aşteptărilor.

Samsung ISOCELL Vizion 3D

Ei bine Samsung revine la abordarea ToF şi pentru flagship-ul viitor. Trebuie spus că până acum Samsung a folosit senzori ToF Sony, poate de aici şi nemulţumirea, iar acum trece la unii fabricaţi in house. Sony a semnat un contract de exclusivitate cu Apple, căreia îi va furniza senzorii ToF. ISOCELL Vizion ToF Sensor a primit deja un trademark în Europa pe 18 septembrie 2020. Samsung a aplicat pentru drepturile asupra numelui la autoritatea EUIPO.

Cunoaştem deci cel puţin 2 senzori pentru Galaxy S21 Ultra: cel nou de 108 MP ISOCELL şi acest ISOCELL Vision ToF. Probabil li se adaugă încă 2, unul asociat unui obiectiv ultrawide şi unul asociat camerei periscopice. Mai nou se vehiculează teoria că vom primi două camere telephoto pe flagship.

Ce e clar e că Samsung trebuie sa ofere pe S21 Ultra focalizare closeup mai bună decât la S20 Ultra. 

Citeste stirea completa