0 comments

SAMSUNG. PROBLEME MARI DIN CAUZA TELEFOANELOR, CHIP-URILOR – iDevice.ro

by on 31 iulie 2019
 

Samsung. PROBLEME MARI din cauza Telefoanelor, Chip-urilor

Samsung. Compania coreeana are probleme foarte mari in momentul de fata, ea anuntand in cursul noptii trecute o scadere dramatica a profitului pentru T2 2019, asa cum estimase ca se va intampla, cu doar cateva saptamani in urma. Conform celor de la Samsung, profitul companiei a scazut cu 56%, la 5.6 miliarde de dolari, sau cam jumatae din ce a facut Apple in T2 2019, incasarile scazand cu 4% la 47.5 miliarde de dolari.

Samsung. Problema cea mai mare pentru compania coreeana sta in faptul ca atat cererea, cat si preturile, pentru modulele de memorie au scazut simtitor, afectand divizia care genera o buna parte din incasari. Desi spre final de T2 2019 au mai rescut putin vanzarile de module de memorie, si alte chip-uri, cei de la Samsung n-au reusit sa surmonteze scaderea substantiala inregistrata in lunile anterioare, astfel ca au pierdut destul de multi bani.

Samsung. PROBLEME MARI din cauza Telefoanelor, Chip-urilor

Samsung. Interesant este ca desi divizia de telefoane mobile a companiei a generat incasari cu 8% mai mari, profitul a scazut cu 42% fata de T2 2018, o discrepanta uriasa pentru companie. Samsung a afirmat ca vanzarile de telefoane au crescut, insa vorbim mai mult ca sigur despre cele foarte ieftine din moment ce profitul a scazut cu 42%, sugerand ca exista in continuare probleme foarte mari pentru divizia mobila a companiei.

“Slăbiciunea și scăderea prețurilor pe piața cipurilor de memorie au persistat, deoarece efectele ajustărilor de inventar de către clienții importanți din centrele de date din trimestrele anterioare au continuat, în ciuda unei recuperări limitate a cererii. Divizia mobilă a înregistrat transporturi mai puternice pe noile modele ale pieței de masă, dar în general a fost cântărită de vânzările mai lente de modele emblematice și de cheltuielile de marketing crescute.”

Samsung. Compania a declarat deasemenea ca razboiul comercial dintre SUA si China i-ar putea afecta inclusiv incasarile si profitul din T3 2019, Huawei reducandu-si achizitiile de componente. In aceeasi masura si cei de la Apple au redus achizitiile de ecrane, iar Samsung a ramas cu o scadere substantiala a profitului pentru trimestrul fiscal care s-a terminat la inceputul acestei luni, fara semne de revenire.

Samsung. Sperantele de redresare merg acum spre viitorul telefon pliabil, dar si spre Samsung GALAXY NOTE 10, insa si spre iPhone 11, care ar trebui sa genereze cresteri pentru divizia ce produce ecrane OLED.

Citeste stirea completa