0 comments

Samsung vrea să uiți acest scandal, dar e prea târziu: de ce a eșuat telefonul revoluționar? – Realitatea

by on 25 aprilie 2019
 
  • STIRI
  • STIRI EXTERNE
  • ASIA ŞI OCEANIA

Miercuri, 24 Aprilie 2019 14:34
Sursă: REALITATEA.NET
Autor: Andrei Simion


Samsung a promis cel mai tare telefon din toate timpurile: pliabil, performant, futurist. A livrat câteva unități celor interesați să testeze și au început problemele. Între timp, compania a dat înapoi și mai ține produsul în depozit o vreme. Scandalul a căpătat proporții globale și acum compania încearcă să-i facă pe oameni să uite că a ajuns în acest punct. Ce s-ar fi întâmplat de fapt? Telefonul pliabil Samsung Galaxy Fold ar fi trebuit să fie lansat oficial la finalul lunii aprilie. Cu un preț de 9.500 de lei în România, cu siguranță e un telefon revoluționar și extrem de scump. Doar că nu va mai fi lansat. Samsung a retras Galaxy Fold, în urma problemelor apărute. Totuși, compania nu a anunțat o altă dată de lansare pentru dispozitiv.

De ce a ajuns un dezastru telefonul pliabil de la Samsung?

Compania n-a comentat până acum cazul și a evitat să dea un verdict și să le spună oamenilor ce s-a întâmplat cu telefonul. Din fericire, specialiștii au câteva teorii și câteva explicații foarte bine documentate. 

Astfel, specialiștii din industrie susțin că Samsung Galaxy Fold are un ecran OLED. Acest tip de ecran este foarte fragil dacă nu este acoperit cu un material puternic, precum Gorilla Glass. Ecranul lui Fold este acoperit doar cu o folie de plastic care poate fi dată jos destul de ușor. Era normal să apară probleme.

Treaba cu folia protectoare de pe Galaxy Fold nu este vina Samsung, însă îți arată când de sensibile sunt ecranele OLED dacă nu sunt protejate.

Apoi, e marea problemă cu praful. Chiar și cele mai mici particule de praf pot afecta ecranele OLED, iar Fold are multe zone pe unde praful ar putea să intre. Niciun buzunar de pe planetă nu este lipsit de scame și cum telefoanele stau de obicei în buzunare, Samsung ar fi trebuit să se gândească la o soluție pentru această problemă.

Înainte de lansare, Samsung a scos un clip video în care puteam vedea cum Fold era deschis și închis, fără încetare, de mâini robotice.

Odată cu acest video a apărut și informația cum că telefonul ar rezista la 100 de plieri pe zi, timp de cinci ani. Totuși, Samsung nu pare să fi luat în considerare factorul uman și faptul că oamenii nu folosesc telefoanele în aceiași parametri ca roboții. Iar acum e în fața unui eșec imens. 

SursaFanatik.ro


Liviu Dragnea, lovitura DURA pentru Viorica Dancila! I-a spus-o de fata cu toata lumea!


Fanatik.ro


Singurul deputat PSD care a votat impotriva Codurilor! Iata cum explica gestul sau


Stirile PRO TV


Povestea Cristinei, cu doi copii la 18 ani.


print

Citeste stirea completa