0 comments

Scandal uriaș la Eurovision 2019. Poliția din Israel a declanșat o anchetă – stirileprotv.ro

by on 3 martie 2019
 

Eurovision 2019


Televiziunea publică israeliană, KAN, a decis oprirea vânzării biletelor pentru concursul muzical Eurovision şi investighează posibile nereguli în acest proces, după ce primul lot a fost epuizat într-o oră de la punerea în vânzare.

Poliţia anchetează, de asemenea, suspiciuni de vânzare la suprapreţ a biletelor, scrie Haaretz.

KAN a transmis duminică site-ului Leaan, care vinde biletele, să blocheze orice acţiune de acest fel, după ce au fost raportate mai multe nereguli şi defecţiuni.

Anunţul a venit la scurtă vreme după ce ministrul de Securitate internă, Gilad Erdan, a spus că a cerut poliţiei israeliene să investigheze revânzarea biletelor pentru Eurovision.

Suspendarea cerută de KAN este pe termen nedeterminat şi televiziunea a spus că supervizorii săi „au identificat o încercare de a interveni în procesul de vânzare” şi că sute de bilete care reprezintă cele mai bune locuri au fost vândute către oficiali media şi din sport, şi nu publicului larg, „în contradicţie cu instrucţiunile KAN”.

„Un fenomen ilegal dezgustător”, aşa a catalogat Erdan, duminică, acţiunile speculanţilor. „Nu este posibil ca un eveniment istoric şi aşteptat să fie o sărbătoare să fie folosit de infractori pentru a mânji faţa statului Israel. Am cerut poliţiei să acţioneze împotriva speculei cu orice mijloace disponibile”.

Biletele pentru evenimentele Eurovision 2019 au fost puse în vânzare joi seară şi epuizate în scurt timp. Erdan a mai spus că a primit informaţii că, online, erau vândute bilete cu preţuri de două sau trei ori mai mari.

Preţul biletelor pentru finala Eurovision este, în medie, de 100 de dolari. O a doua parte din bilete vor fi puse în vânzare în luna aprilie.

În total, vor fi disponibile 4.000 de bilete pentru publicul general şi 3.000 pentru European Broadcasting Union.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. Israelul, unde dintre cele cinci ţări care participă direct în finală, va fi reprezentat de Kobi Marimi, în vârstă de 27 de ani.

La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România, vor participa 40 de ţări, după ce Ucraina a renunţat.

România va intra în concurs în a doua semifinală, fiind reprezentată de Ester Peony, cu piesa „On a Sunday”.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan.

Mai mulţi artişti au cerut boicotarea evenimentului de la Tel Aviv, din cauza „sistematicei încălcări a drepturilor omului de către Israel în cazul palestinienilor”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!Eurovision 2019


Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:


News.ro

Tags:


eurovision 2019,


vanzare bilete,


israel,


ancheta,

Citeste stirea completa