0 comments

Schimbare pentru Facebook: cum va fi aplicația pentru Android și iOS – Playtech.ro

by on 13 august 2019
 

Facebook a pregătit câteva schimbări pentru 2019. Una dintre ele ai văzut-o deja, cu siguranță, în aplicația pentru rețeaua socială. E mai mult alb decât albastru și elementele sunt distribuite un pic altfel. Până la final de an, compania ar mai pregăti o schimbare importantă.

În zona Watch, acolo unde Facebook adună toate clipurile video, există un mod întunecat deja. Rețeaua socială vrea acum să extindă această opțiune pentru toate celelalte categorii din aplicație. Astfel, până la final de an, te poți aștepta la un dark mode în aplicația Facebook. Deocamdată, sunt câteva screenshot-uri cu ceea ce ar pregăti compania.

Un dark mode ar fi pregătit și pentru Instagram. E foarte probabil ca aceste schimbări să fie sincronizate cu dark mode pe iPhone. Apple va lansa în toamnă, odată cu noile telefoane, și iOS 13. Acesta e primul sistem de operare mobil al companiei care va beneficia de un mod întunecat.

Facebook Dark Mode

Facebook Messenger, prima aplicație „întunecată”

Când Facebook a introdus dark mode în Messenger, a făcut-o într-un fel cumva atipic. Trebuia să trimiți un emoji cu o semilună ca să ai opțiunea în setări. Între timp, opțiunea a ajuns pe Android și iOS. Pe telefoane cu ecrane OLED, cum ar fi cele de la Samsung sau Apple, e foarte util, mai ales din punct de vedere al economiei de baterie.

În ceea ce privește schimbările de design ale Facebook, Mark Zuckerberg vrea să schimbe designul tuturor serviciilor. Astfel, de la Facebook până la WhatsApp și Instagram, totul ar trebui să fie mai uniform. Zuckerberg se pregătește astfel de unificarea celor trei servicii într-o „super aplicație”. Pentru asta are nevoie ca ele să fie similare din punct de vedere vizual. WhatsApp, de exemplu, are dark mode.

În cazul beneficiilor unui mod întunecat, ajută la rezolvarea problemei obosirii ochilor, deoarece este redus nivelul de lumină albastră emis de ecran. Însă același efect poate fi obținut și prin trecerea telefonului într-un mod de noapte (cu lumină mai caldă) sau prin schimbarea temperaturii culorilor afișate de ecran din setări sau cu o aplicație specială.

Citeste stirea completa