0 comments

Se întâmplă în tech duminică, 04 august 2019 – noobz.ro

by on 5 august 2019
 

Mădălina Gănescu

– 5.08.2019, 13:01 în Se întâmplă în tech

Galerie Foto

În se întâmplă în tech duminică, 04 august 2019 vorbim despre NASA, mașini electrice cu 5G, noile probleme Facebook, Instagram și WhatsApp. Dar și despre noile tendințe în materie de platforme de streaming de gaming.

Streamerul Fortnite de top Ninja renunță la Twitch pentru Mixer

Tyler „Ninja” Blevins este unul dintre cei mai cunoscuți streameri de pe Twitch. Joi, acesta a anunțat prin intermediul unui video că, de acum, va mai face streaming exclusiv de pe Mixer de la Microsoft.

Ninja a câstigat simpatia utilizatorilor Twitch în ultimii ani cu ajutorul Fortnite și Drake. Acesta speră că mulți dintre cei 14.7 milioane de următori îl vor urmări, indiferent de platforma aleasă.

Din păcate pentru Microsoft, Mixer nu a reușit să se ridice la nivelul de succes pe care Twitch l-a înregistrat. Potrivit datelor Streamlabs, utilizatorii Mixer au vizionat 119.1 milioane de ore de transmisiuni în perioada aprilie – iunie. În vreme ce, pe Twitch au fost vizionate mai mult de 2.7 miliarde de ore.

Totuși, cifrele Mixer au crescut cu 357% față de anul trecut și cu 32% față de trimestrul trecut.

Se întâmplă în tech duminică Ninja Fortnite Twitch

Se întâmplă în tech duminică: Facebook, Instagram și WhatsApp au avut din nou probleme

În dimineața zilei de 4 august, mai mulți utilizatori Facebook, Instagram și WhatsApp au semnalat probleme ale platformelor.

Neplăcerile, însă, nu au fost la fel de mari ca în urmă cu câteva săptămâni. Atunci, serviciile nu au funcționat câteva ore bune. Problema s-a pus pe seama serverelor Facebook, iar compania nu a mai oferit alte detalii.

În iulie, problemele țineau de serverul de media. Acum, se pare că, tot pe parte de media au fost semnalate probleme. Dar acestea nu au persisitat mai mult de o oră. Pentru moment, reprezentanții Facebook nu au comentat nimic pe marginea subiectului.

Facebook a crescut masiv în ultimele luni. Mai exact, cu 2.4 miliarde de utilizatori activi lunar și cu 2.7 miliarde de oameni dacă e să combinăm aplicațiile Instagram, WhatsApp și Messenger. Astfel, e justificat ca la un moment dat, din cauza volumului de date, serverele să cedeze. Facebook

Se întâmplă în tech duminică: SUV-ul electric care include 5G și recunoaștere facială

HiPhi 1 este un SUV electric care se conectează la oraș prin 5G. De asemenea, vehiculul reprezintă funcție de recunoaștere facială pentru deblocarea ușilor.

Vorbim despre un SUV electric de lux care poate face să pălească chiar și Model X de la Tesla.

HiPhi 1 pare să fie proma masina produsă cu legătură 5G la mașini conectate și orașe. Aceasta va funcționa doar cu LTE. SUV-ul are 6 locuri și vine cu funcție de recunoaștere facială pentru deblocarea ușilor. Mașina mai poate fi deblocată și cu ajutorul smartphone-ului sau a unei chei speciale.

Luminile sunt programabile, iar cabina este încărcată cu nouă ecrane pentru divertisment. HiPhi 1 are două motoare de 268 de cai putere și la o încărcare poate parcurge aproximativ 650 km.

Se intampla in tech duminica SUV

Burger King lansează Impossible Whopper la nivel global pe 8 august

În curând, vegetarienii și veganii vor putea să cumpere ImpossibleImpossible Whopper din orice locație Burger King din lume. Compania a făcut anunțul la finalul săptămânii.

Burgerul este creat din ingrediente vegane, care imită foarte bine carnea. Cei care au testat deja produsul spun că este cea mai bună alternativă la burgerul din carne.

Lansarea globală vine în urma mai multor teste se succes pe diferite piețe mici. Burger King a introdus inițial Impossible Whopper in luna aprilie ca parte dintr-un experiment în St. Louis.

Apoi, compania a adăugat burgerul în meniu în locațiile din San Francisco, Las Vegas, Miami, Baltimore, Columbus, Georgia și Montgomery, Alabama.

Impossible burger

Se întâmplă în tech duminică: NASA lucrează la 12 proiecte înainte de misiunea pe lună din 2025

Programul Artemis de la NASA va fi pus în aplicare în 2024. Până atunci, agenția spațială a ales 12 proiecte de știință și tehnologie care vor ajuta la studierea lunii. Printre acestea se numără și MoonRanger care va crea hărți 3D cu suprafața lunii.

Astrobotic a semnat un contract în valoare de 5.6 milioane de dolari cu NASA pentru a construi un rover autonom ușor. Acesta va urma să fie folosit pentru explorarea lunii.

Alt proiect este Heimdall, un sistem de camera care va ajuta la înțelegerea funcțiilor geologice ale lunii.

Lunar Magnetotelluric Sounder va folosi un magnetometru creat pentru aeronava spațială MAVEN pentru a studia câmpurile electrice si magnetice ale lunii.

Se intampla in tech duminica NASA

Asta se întâmplă în tech duminică, 04 august 2019. Dacă mai ai și alte știri interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

Citeste stirea completa