0 comments

Se întâmplă în tech luni, 05 august 2019 – noobz.ro

by on 6 august 2019
 

Cristian Gănescu

– 5.08.2019, 22:30 în Se întâmplă în tech

Galerie Foto

În se întâmplă în tech luni, 05 august 2019 vorbim despre noul smartwatch Samsung, vedem ce a lansat nou Philips și ce și-a propus Google pentru anul 2022. Cloudflare refuză să ofere servicii către un site extremist, iar Huawei ar putea prezenta noul Hongmeng OS chiar săptămâna aceasta. Haideți să vedem care sunt știrile pe larg.

Samsung a prezentat smartwatch-ul Galaxy Watch Active2

Galaxy Watch Active2 este cel mai nou smartwatch din portofoliul de ceasuri inteligente Galaxy de la Samsung. Ca parte a seriei Galaxy, Galaxy Watch Active2 vine cu specificații noi și intuitive. Acestea le permite utilizatorilor să își personalizeze device-ul în funcției de stilul lor de viață, să își țină sub control sănătatea și să le ofere o experiență completă.

Galaxy Watch Active2 este gândit să fie nu doar foarte elegant, ci și ușor customizabil, în funcție de nevoile utilizatorului. Galaxy Watch Active2 vine în două dimensiuni diferite: 44mm și 40 mm în diametru. De asemenea, sunt disponibile și două stiluri: aluminiu ușor cu o bandă Fluoroelastomer (FKM) și oțel inoxidabil premium cu curea din piele. Acesta vine cu o curea standard de 20 mm, atât pentru versiunea de 44mm, cât și pentru cea de 40mm.

Galaxy Watch Active2 functionează ca un ghid  personal pentru sănătate și bunăstare. Acesta oferă sfaturi relevante care pot ajuta la îmbunătățirea stilul de viață.

Smartwatch-ul poate urmări manual mai mult de 39 de antrenamente. Șapte dintre ele fiind activate automat: inclusiv alergatul, mersul pe jos, ciclismul, înotul, antrenamentele dinamice. Galaxy Watch Active2 vine cu noi senzori pe spate, care citesc semnalele mult mai repede.

Samsung a prezentat smartwatch-ul Galaxy Watch Active2

Philips anunță lansarea gamei de monitoare Philips E1

MMD anunță lansarea gamei de monitoare Philips E1. Acestea reușesc să se remarce din punct de vedere al design-ului și al specificațiilor. Acestea sunt potrivite atât pentru utilizarea lor acasă, cât și pentru munca la birou.

Compusă din 8 modele, gama Philips E1 oferă utilizatorului posibilitatea de a alege între diagonale de 24”, 27” și 32”. Monitoarele sunt disponibile la rezoluții Full HD, Quad HD și 4K UHD. Acestea vin cu mai multe caracteristici care includ Adaptive Sync/AMD FreeSync, LowBlue Mode, Flicker Free și conectivitate DisplayPort. Prețurile monitoarelor pornesc de la 689 lei și ajung până la 1389 lei, în funcție de model.

Philips anunță lansarea gamei de monitoare Philips E1

Google se angajează să maximizeze utilizarea materialelor reciclate pentru propriile produsele

Google dorește ca produsele pe care le produce și comercializează să fie mai sustenabile. Începând din 2022, toate produsele sub marca „Made by Google” care vor fi livrate către clienți sau colectate de la clienți nu vor lăsa nicio amprentă de carbon.

Acest angajament se adaugă celui deja existent încă din anul 2017: de a reduce emisiile de carbon cu 40%. Cu toate acestea, utilizarea materialelor reciclate nu este deloc ușoară.

Potrivit unor informații, Google a lucrat la un proiect care a folosit material reciclat din sticlele de plastic. A fost nevoie de 2 ani pentru ca echipa să se asigure că noul material se ridică la standardul de fabricație.

De asemenea, au fost necesare asigurări din partea furnizorilor că pot oferi produsul la scara solicitată. Cu toate acestea, au pavat drumul pentru proiectul ambițios care se finalizează în anul 2022.

Google se angajează să maximizeze utilizarea materialelor reciclate pentru propriile produsele

Se întâmplă în tech luni: Cloudflare refuză furnizarea serviciilor sale de securitate pentru site-ul extremist 8chan

Decizia a venit în urma mai multor împușcături în masă care au avut loc în SUA. Cel mai recent este cel din El Paso, Texas. Această decizie va lăsa site-ul vulnerabil în fața atacurilor de tip DDoS. Este posibil ca site-ul să nu mai poată reveni online dacă nu găsește o altă soluție de securitate.

Compania Cloudflare a fost reticientă în a refuza serviciile pentru site-urile extremiste. Motivul invocat a fost libertatea de exprimare. Unul dintre puținele cazuri în care a acționat în trecut a fost Daily Stormer.

Fredrick Brennan, fondatorul original al site-ului 8chan, care nu mai are legătură cu site-ul a solicitat Cloudflare să oprească serviciile către site.

Acesta a scris pe Twitter: „Puteau să evite ce s-a întâmplat, dar au ales să nu o facă … în sfârșit acest coșmar ar putea avea un final”.

se întâmplă în tech luni - Cloudflare refuză furnizarea serviciilor sale de securitate pentru site-ul extremist 8chan

Se întâmplă în tech luni: Huawei ar putea prezenta Hongmeng OS chiar săptămâna aceasta

Informația vine de la Global Times, publicația deținută de statul chinez. Deși informația trebuie privită cu o ușoară reținere, are o serie de detalii care ar putea fi confirmate cât de curând.

Huawei ar putea prezenta Hongmeng OS în cadrul conferinței dezvoltatorilor, care va avea loc pe 9 august, în Dongguan, China. Reprezentanții Huawei au afirmat că acest sistem de operare este destinat dispozitivelor IoT.

În articol, Hongmeng OS este comparat cu sistemul de operare Fuchsia, de la Google. De asemenea, se spune că sistemul de operare este potrivit pentru inteligența artificială și că acesta poate rula pe mai multe platforme.

Global Times susține că, Hoingmeng OS pentru dispozitivele mobile este aproape gata și că este în prezent testat pe smartphone-uri. Primul dispozitiv care ar urma să îl ruleze ar fi Huawei P30 Pro.

se întâmplă în tech luni - Huawei ar putea prezenta Hongmeng OS chiar săptămâna aceasta

Asta se întâmplă în tech luni, 05 august 2019. Dacă mai ai și alte știri interesante din tehnologie, ne poți scrie în comentarii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

Citeste stirea completa