0 comments

Se întâmplă în tech marți, 30 iulie 2019 – noobz.ro

by on 30 iulie 2019
 

Mădălina Gănescu

– 30.07.2019, 23:57 în Se întâmplă în tech

Galerie Foto

Haideți să vedem ce se întâmplă în tech marți, 30 iulie 2019. Vorbim despre ce noi dispozitive are în plan să lanseze Samsung zilele următoare. Ca de altfel, și despre vulnerabilitățile din update-ul iOS 12.4 de la Apple sau despre câte telefoane a vândut Huawei anul acesta.

Se întâmplă în tech marți: Samsung ar putea lansa două noi dispozitive pe 31 iulie 2019

Samsung dă de înțeles printr-o video pe canalul oficial de YouTube că va lansa noua Galaxy Tab (Tab S6) și Galaxy Watch 2 pe 31 iulie, respectiv 5 august. Pe 7 august va lansa noul Galaxy Note 10, mult așteptat de utilizatori.

Videoclipul postat pe canalul oficial Samsung prezintă frânturi din ambele dispozitive de tehnologie. Galaxy Tab S6 este o tabletă mid-range ce are un display AMOLED 2K cu diagonala de 10.5 inch. Puterea îi este dată de procesorul Snapdragon 855. Cât despre camere, tableta va avea una principală de 13MP și un senzor de adâncime de 5MP.

Securitatea Tab S6 va fi asigurată prin scaner de amprentă integrat în display. În vreme ce, memoria va fi de minim 6GB de RAM și 128GB stocare internă.

Galaxy Watch Active 2 e mai degrabă un mister. Știm doar că nu va mai avea acel bezel clasic, dar va veni cu o serie de gimmick-uri atractive.

Se întâmplă în tech marți: Vânzările de telefoane Huawei au crescut cu 20% în ciuda sancțiunilor

Producătorul Huawei a vândut 118 milioane de smartphone-uri anul acesta. Compania chineză a reușit să își mențină afacerea de telefoane în target pentru prima jumătate a anului 2019, în ciuda problemelor internaționale în care se află.

Huawei a fost acuzată că a fost prea apropiată de conducerea Chinei. Ceea ce ar putea duce la produse nesigure, care ar putea fi folosite pentru supraveghere. Pentru mai multe informații legate de situația Huawei în SUA și în lume, puteți viziona seria ”Soarta telefonului tău Huawei” de pe YouTube Noobz.

Cele mai recente cifre ale companiei arată că, Huawei are venituri generale pentru prima jumătate a 2019 de 32 miliarde de dolari. Huawei a avut un an greu, fiind acuzat de amenințare la securitatea națională de SUA. Lucru ce a dus la adăugarea companiei pe lista entităților de către Departamentul de Comerț.

huawei

Se întâmplă în tech marți: Cercetătorii Google descoperă probleme de securitate majore în iOS

Se pare că, vulnerabilitățile ar fi fost vândute pe piața neagră cu până la 5 milioane de dolari. În total, șase vulnerabilități critice de securitate au fost găsite în update-ul iOS 12.4 la începutul acestei luni.

Acestea au fost descoperite inițial de cercetătorii în securitate de la Google. Natalie Silvanovich și Samuel Groß sunt doi membrii ai Proiectului Zero de la Google care au tras un semnal de alarmă cu privire la problemele Apple.

Majoritatea vulnerabilităților descoperite de Google sunt numite bug-uri ”fără interacțiune”. Asta înseamnă că pot fi executate pe un dispozitiv iOS de la distanță, fără să fie necesară vreo interacțiune directă cu telefonul.

Un atacator trebuie pur și simplu să trimită codul rău intenționat prin iMessage și să aștepte ca victima să-l deschidă. Deoarece aceste bug-uri „fără interacțiune” sunt la mare cerere pentru hackeri, defectele de securitate descoperite s-ar fi vândut pe piața neagră pentru aproximativ 5 milioane USD, potrivit ZDNet.

Se întâmplă în tech marți ios

Sony a vândut 100 de milioane de console PlayStation 4

PlayStation 4 este consola care a ajuns cel mai rapid la o vânzare de 100 de milioane de unități. În ultimele rapoarte de veniruti ale Sony, compania a dezvăluit că a vândut 3.2 milioane de console PS4 între 31 martie și 30 iulie 2019.

În ultimul trimestru financiar, Sony a vândut un total de 96.8 milioane de unități de când a fost lansată consola. Asta înseamnă că a ajuns la totalul de 100 de milioane în 5 ani și 7 luni, cu 2 luni mai rapid decât Wii de la Nintendo.

Sony a dezvăluit pentru prima dată și că utilizatorii cumpără mai multe jocuri prin descărcări digitale decât discuri fizice, marcând o tendință care se desfășoară de ceva vreme deja.

se întâmplă în tech marți playstation 4

Oamenii de știință creează lentile care fac zoom la comandă

Oamenii de știință de la Universitatea din California San Diego au creat un prototip de lentile de contact care sunt controlate prin mișcarea ochilor. Cei care poartă lentilele pot să facă zoom in sau out prin simpla clipire de două ori.

O lucrare detaliată despre lentilele de contact inteligente a fost publicată luna aceasta în Advanced Functional Materials. Lentilele biometrice sunt realizate din pelicule polimetrice întinse care răspund la semnalele electrice generate de ochii purtătorului atunci când aceștia sunt în mișcare. Prin simpla clipire.

Cunoscute sub denumirea de semnale electrooculografice, oamenii sunt chiar capabili să emită impulsuri electice atunci când dorm. ”Chiar dacă ochiul tău nu poate vedea nimic, mulți oameni își pot mișca în continuare globul ocular și pot genera acest semnal electro-oculografic.”, declară cercetătorul principal Shengqiang Cai pentru New Scientist.

se întâmplă în tech marți lentile

Asta se întâmplă în tech marți, 30 iulie 2019. Dacă mai aveți și alte subiecte interesante din tehnologie, ne puteți scrie în comentarii.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz

Citeste stirea completa